La Slatina, se poate face baie în apa Oltului

Date:

Scăldatul va fi permis anul acesta, la Slatina, în râul Olt, în zona pontonului, după ce în ultimii ani respectiva zonă naturală de îmbăiere nu a putut fi folosită din cauză că apa era necorespunzătoare fizico-chimic şi bacteriologic.

turism olt
Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, Gabriela Gogiu, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că, în urma analizelor de laborator efectuate în a doua jumătate a lunii mai, s-a constatat că în zona pontonului de la Slatina, în apa Oltului poate fi permis scăldatul, deoarece nu au fost constate depăşiri ale parametrilor bacteriologici şi fizico-chimici. Au fost analizate şi probe de apă din zona falezei Dunării, la Corabia, dar acestea au indicat depăşiri la parametri bacteriologici faţă de limitele admise pentru a permite scăldatul, motiv pentru care anul acesta se va interzice îmbăierea în zona falezei Dunării din Corabia.

„În cadrul programului de monitorizare a calităţii apei de îmbăiere, început pe 15 mai, reprezentanţii DSP Olt au prelevat probe de apă pentru examenul fizico-chimic şi bacteriologic din zonele naturale de îmbăiere neamenajate, respectiv zona pontonului, a plajei Olt de la Slatina şi zona faleza Dunării din Corabia. În urma analizelor de laborator, s-a constatat că în zona ponton – plaja Olt de la Slatina apa corespunde din punct de vedere fizico-chimic şi bacteriologic, iar zona faleza Dunării din Corabia s-au constatat depăşiri la parametrii bacteriologici”, a spus Gabriela Gogiu.

Aceasta a menţionat că rezultatele analizelor vor fi prezentate şi primăriilor Slatina şi Corabia, deoarece la Corabia trebuie montate plăcuţe de avertizare despre faptul că este interzis scăldatul.

Locuitorii oraşului Corabia nu vor putea face baie în apa Dunării, însă pot merge să înoate la piscină, deoarece în localitate funcţionează o piscină privată. Gabriela Gogiu a mai spus că în judeţ sunt nouă piscine care anul trecut au fost autorizate din punct de vedere sanitar şi care trebuie să depună anul acesta documentaţie pentru obţinerea vizei anuale de funcţionare, două care au deja autorizaţie sanitară de funcţionare pentru anul în curs – un ştrand din comuna Deveselu şi bazinul de înot din comuna Scărişoara – şi încă una în curs de autorizare. În Caracal sunt patru piscine funcţionale, la Scorniceşti sunt două, în municipiul Slatina sunt trei, iar în localităţile Corabia, Deveselu şi Scărişoara câte una.

Gabriela Gogiu a avertizat că din cauza scăldatului în zone neamenajate unde acest lucru este interzis pot apărea îmbolnăviri cu dermatite şi micoze cutanate, iar înotul în piscine cu apă hiperclorinată poate cauza alergii.

AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare

Popular

More like this
Related

PUZ – „CENTRU LOGISTIC DEPOZITARE STICLĂ REALIZAT ÎN TREI ETAPE”

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului de Mediu

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului...

PUZ- S.C. SKELA INDUSTRIES S.R.L. si Profil Trade

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...