La Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu se lucrează pe toate cele 6 benzi de intrare în țară

Data:

Poliția de Frontieră a anunțat luni seara că Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Giurgiu funcționează la capacitate maximă, cu toate cele șase benzi de intrare în țară active, iar timpul de așteptare la controlul de frontieră nu depășește 20 de minute. În contrast, timpul de așteptare în Bulgaria este ridicat, deoarece cei care vin în România trebuie să plătească taxa de pod. Între orele 7.00 și 19.00, aproximativ 30.000 de persoane și 7.500 de mijloace de transport s-au prezentat la PTF Giurgiu pentru a intra în țară.

Reprezentanții Poliției de Frontieră au comunicat că au fost implementate măsuri pentru fluidizarea traficului în punctele de trecere și consolidarea supravegherii frontierei de stat pe durata mini-vacanței. Capacitatea punctelor este utilizată la maximum, iar în funcție de trafic, se adaugă căi suplimentare de control în limita infrastructurii fiecărui punct de frontieră.

“Tranzitul de persoane și mijloace de transport s-a desfășurat în condiții normale pentru această perioadă, fără a se înregistra blocaje sau timpi mari de așteptare”, au declarat reprezentanții instituției.

PTF Giurgiu a fost cel mai tranzitat punct de frontieră cu Bulgaria în această perioadă. La intrarea în țară, se lucrează la capacitate maximă, cu toate cele șase benzi active, iar timpul de așteptare la controlul de frontieră nu depășește 20 de minute. În intervalul orar 07.00-19.00, aproximativ 30.000 de persoane și 7.500 de mijloace de transport s-au prezentat pentru a intra în țară. Totuși, trebuie menționat că cei care vin din Bulgaria în România trebuie să se oprească la autoritățile de frontieră din Bulgaria pentru a achita taxa de pod. Aici, timpul de așteptare este ridicat, din cauza numărului mare de mijloace de transport care se prezintă într-un interval scurt de timp.

Reprezentanții Poliției de Frontieră au recomandat șoferilor să utilizeze toate punctele de trecere deschise traficului internațional. La granița cu Bulgaria sunt operaționale 11 puncte de frontieră, în timp ce la granița cu Ungaria sunt operaționale 12 puncte.

De asemenea, șoferilor li s-a sugerat să consulte aplicația Trafic Online pentru a alege un punct de trecere mai puțin aglomerat și să își pregătească documentele de călătorie înainte de a ajunge la filtrele de control ale poliției de frontieră, pentru a reduce timpul de așteptare și pentru a asigura un tranzit eficient și fluent.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Culturile de porumb și floarea soarelui sunt deja compromise în Olt

Culturile de porumb au fost grav afectate de căldura...

Fest-în-Vale la #MagicLandBreb, Maramureș, între 16 și 18 august

Pentru al șaselea an consecutiv, Fest-în-Vale se întâmplă într-un...

O femeie a fost lovită de o dubă pe trecerea de pietoni, la Jolie Ville- Pipera

În urmă cu circa 20 de minute (13.14) am...

Aproximativ 5 hectare au ars într-un incendiu de vegetaţie în Chiajna

Un incendiu de vegetație a izbucnit în localitatea Chiajna...