La o prima evaluare, Casa de Pensii Ialomita are de inapoiat pensionarilor cu handicap aproximativ 126.000 lei

Data:

Bolnavii cu handicap, care au platit impozit pe pensii, vor primi banii inapoi
Bolnavii cu handicap, care au platit impozit pe pensii, vor primi banii inapoi

Aproximativ 380 de pensionari cu handicap grav sau accentuat, carora li s-a retinut impozit in perioada 14 mai 2010 – 30 octombrie 2010 pe pensiile mai mari de 1.000 de lei, vor primi banii inapoi.

Incepand cu luna noiembrie, la achitarea pensiilor, Casa Judeteana de Pensii Ialomita nu va mai retine acest impozit persoanelor care se regasesc in baza de date judeteana privind persoanele cu handicap, figurand cu certificat de handicap grav sau accentuat, valabil in luna de plata pentru care se intocmesc documentele de plata.

„Pensionarii trebuie sa aiba putina rabdare, pentru ca trebuie sa primim de la DGASPC copii dupa certificatele de handicap grav sau accentuat, pentru a avea baza legala sa le acordam acest impozit retroactiv. Problema este ca o parte dintre ei aduc aceste certificate de handicap, dar in aceeasi masura unii intra la revizuire si la comisia de handicap si nu mai beneficiaza de handicap acceptuat, ci de handicap mediu. In acel moment, nu mai are dreptul la scutirea de impozit. Si atunci trebuie sa verificam cu foarte mare atentie dosarele acestor persoane. Dupa ce efectuam verificarile, isi vor primi banii odata cu pensiile”, a declarat Olivia Postole, directorul CJP Ialomita.

La o prima evaluare, suma de restituit se ridica la 126.032 lei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL