LA GIURGIU: Caldura poate fi oprita oricand, daca locuitorii nu platesc facturile

Data:

  • Giurgiuvenii pot beneficia de apa calda menajera la un pret extrem de mic 

La ora actuala aproximativ 80% din scarile de bloc din municipiul Giurgiu primesc energie termica, iar 20% nu au caldura din cauza datoriilor catre CET. Presedintele Consiliului Judetean Giurgiu, Dumitru Beianu a informat ca, la sfarsitul lunii ianuarie, din totalul de 908 de scari de bloc din municipiu, 739 primesc la aceasta data caldura . Plata datoriilor catre SCUT este esentiala, pentru ca centrala sa poata continua furnizarea energiei termice. Scarile de bloc care primesc energie termica sunt cele care si-au achitat datoriile, au incheiat conventii cu CET-ul si, in special, care au realizat sistemul de contorizare individuala si de alimentare pe orizontala.

            “Conditia esentiala pentru a primi in continuare caldura este achitarea datoriilor catre SCUT. Aceasta mai ales pentru ca centrala termica sa poata plati gazele consumate, si astfel sa continue furnizarea energiei termice fara probleme. La ora actuala, societatea “ALFAMETAL” furnizeaza gaz pentru SCUT fara a mai solicita garantii, dar livrarea poate fi sistata daca la 15 februarie nu sunt achitate toate facturile aferente lunii decembrie”, a mai precizat Dumitru Beianu, care, intrebat daca SCUT poate opri caldura chiar daca este ger, a precizat ca centrala termica are propria sa strategie si oficialitatile nu se pot amesteca in politica unei societati comerciale. Beianu a mai declarat ca in 2012 se va intensifica procesul de contorizare pe orizontala a scarilor de bloc iar contributia Consiliului Judetean va creste pentru a ajuta anumite categorii de populatie, astfel incat in maxim doi ani toate scarile sa fie pregatite pentru distributia pe orizontala.

In alta ordine de idei, Dumitru Beianu a informat ca, de comun acord Consiliul Judetean si societatile “GLOBAL” si “ALFAMETAL” vor demara un alt program pentru locuitorii de la bloc, pentru refacerea instalatiilor de apa calda. Cei trei parteneri estimeaza ca, pe fondul scumpirii gazelor si a energiei electrice, giurgiuvenii trebuie sa fie pregatiti ca, in maximum doi ani, sa poata primi apa calda menajera, livrata prin programul amintit la un cost extrem de mic.


 

Gelu Brebenel
Gelu Brebenel
Giurgiuvean. Jurnalist din 1993. Am lucrat în presa scrisă, la radio Giurgiu şi Televiziunea Giurgiu, acum Valahia Tv. Membru al UZP din 1996. Coautor a două volume istorice şi autor al unui volum de interviuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

La Bohème cu Opera Naţională Română din Iaşi pe operei bucureştene la Bucharest Opera Festival

Opera Națională Română Iași prezintă marți, 11 iunie, ora...

Se conturează un proiect vital pentru sănătatea publică, Centura Verde București-Ilfov

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, alături de...

S-a deschis Aurora Retail Park Giurgiu

Cometex, dezvoltatorul de parcuri comerciale, a inaugurat Aurora Retail...

Peste 9.000 de fermieri din Olt așteaptă ajutorul de 1.500 euro pe hectar

În județul Olt, aproape 9.300 de agricultori s-au înregistrat...