Judeţul Buzău va avea 19 centre de vaccinare anti-COVID-19

Judeţul Buzău va avea 19 centre de vaccinare anti-COVID-19

Judeţul Buzău va avea 19 centre de vaccinare anti-COVID-19, a declarat şeful Cancelariei primului-ministru, Ionel Dancă. Acestea vor fi deschise în 12 localităţi.

Ionel Dancă a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PNL Buzău, că Guvernul a stabilit în cadrul Strategiei de vaccinare a populaţiei împotriva COVID-19 numărul de centre de vaccinare. Astfel, în judeţul Buzău vor exista 19 centre de vaccinare în 12 localităţi, iar vaccinarea populaţiei va fi făcută voluntar şi gratuit, după ce se vor vaccina grupele prioritare.

Primii care vor fi vaccinaţi împotriva virusului sunt personalul din sistemul medical public şi privat şi cel care deserveşte activităţi critice, de la apărare, ordine publică, transporturi, până la educaţie, alimentaţie sau energie.  Şi grupele de risc, vârstnici şi persoane cu boli cronice, acolo unde s-a constatat că sunt comorbidităţi la COVID-19 , vor beneficia de vaccin.
Autorităţile române au comandat aproape 11 milioane de doze.

Cu toate acestea, specialiştii avertizează că masurile de protecţie trebuie menţinute până când peste 70% din populaţie va fi imunizată. Se estimează că vaccinarea va începe, cel mai probabil, la începutul anului viitor, iar la populaţia generală vaccinul va ajunge abia la începutul verii 2021.

Leave a Reply

Your email address will not be published.