Jandarmii calaraseni deplang disparitia prematura a purtatorului de cuvant al I.J.J.

Cele mai citite

Capitanul Tanase Aurelian a îmbracat uniforma de jandarm la data de 15 iulie 2002, cand si-a împlinit mai vechea sa aspiratie catre stabilitate si prestanta si pasiunea pentru ordine si sistemul militar.

Nascut la 18 martie 1976 în municipiul Calarasi, a urmat, în orasul natal, între anii 1982 si 1990, cursurile Scolii Generale nr. 2, iar pana în anul 1994, pe cele ale Liceului Industrial de Celuloza si Hartie, fiind admis în anul 1995 la Facultatea de Drept a Universitatii „Spiru Haret“ din Bucuresti pe care a absolvit-o, licentiat în drept, în anul 2000. În acelasi an a facut cunostinta cu sistemul militar, împlinindu-si datoria catre tara, asa cum era legiferat în acele vremuri, la Unitatea Militara 0310 Slatina, sistem pe care l-a parasit vremelnic cu gradul de sublocotenent în rezerva, obtinut la 20 octombrie 2000.

Pasiunea pentru haina militara si-a facut astfel loc în viata lui determinandu-l ca, doi ani mai tarziu, cand Jandarmeria Romana avea nevoie de oameni de nadejde, sa participe la concursul organizat de Comandamentul de Jandarmi Teritorial Constanta, unde a fost admis si încadrat, cu gradul de sublocotenent, la 15 iulie 2002, si repartizat la actualul Inspectorat de Jandarmi Judetean Calarasi.

Respectat si iubit de colegi, si-a facut datoria fata de arma ocupand succesiv functia de comandant de pluton, pana la 01 iulie 2003, sef de sectie ordine publica în localitatea Lehliu – Gara pana la 01 mai 2005, apoi ofiter specialist prevenirea si combaterea criminalitatii pana la 01 ianuarie 2010, cand a fost numit ofiter specialist relatii publice, fiind cunoscut de toti oamenii de presa de pe meleagurile noastre ca jandarmul care vorbea cu dragoste despre împlinirile si realizarile celor din jurul lui.

Daruirea fata de institutia care l-a adoptat si-a pus amprenta si asupra vietii de familie. Casatorit în anul 2001 si tatal unui copil din luna martie a anului 2003, si-a împartit clipele si devotamentul între cei de-acasa si cei de la serviciu, dragi deopotriva.

Diagnosticat cu o boala grava în anul 2009, a luptat cu îndarjire pana în ultima clipa, împlinindu-si cu aceeasi daruire datoria fata de arma, lasand grijile si suferinta pe seama celor de acasa. Dincolo de slabiciunea fizica, a fost cel dintai la ultima zi a jandarmeriei sale nepretuite, despre care a vorbit atat de frumos,  o zi de 3 aprilie în care a zambit alaturi de colegi pentru ultima data. În ziua de 14 a lui Prier, dupa o grea suferinta, capitanul Tanase Aurelian a trecut în nefiinta.

Cu adanca durere în suflet, jandarmii coboara astazi drapelul în berna. Nu îl vor uita niciodata. Dumnezeu sa-l odihneasca!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Eliberarea Parisului: un moment istoric de glorie și libertate

Eliberarea Parisului în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost un eveniment crucial și memorabil în istoria Franței...

Alte articole din aceasta categorie