Jandarmii au prins doi minori, autori a 12 spargeri de imobile

Data:

Jandarmii din cadrul Grupei de Intervenţie Slobozia au depistat, săptămâna trecută, doi minori, în vârstă de 16, respectiv 17 ani, din oraşul Amara, autori ai mai multor spargeri de imobile din municipiul Slobozia şi oraşul Amara.
Cei doi au fost observaţi de jandarmi în timp ce se deplasau pe şosea, unul dintre ai având asupra lui un rucsac voluminos. La vederea echipajului de jandarmi, aceştia au încercat să fugă şi să se ascundă în porţiunea de vegetaţie de lângă şosea. Având în vedere comportamentul celor doi şi ora înaintată, jandarmii au procedat la somarea şi interceptarea persoanelor suspecte.
Întrucât cele două persoane se contraziceau în declaraţii, jandarmii au luat măsura conducerii acestora la sediul Jandarmeriei, unde au fost extinse cercetările.
Astfel, în rucsacul celor doi au fost găsite un topor, o şurubelniţă, un cuţit, un cleşte şi un patent, un şnur de fibră sintetică şi un rucsac gol.
Cei doi minori au declarat că au hotărât să spargă o societate comercială cu scopul de a sustrage produse, pe care să le vândă în vederea achitării unor datorii.
Aceştia s-au „înarmat” cu obiectele din rucsac şi au urcat pe acoperişul unei societăţi comerciale din Amara, de unde au desprins mai multe ţigle şi au pătruns în interiorul unui cabinet veterinar situat în acelaşi corp de clădire cu magazinul alimentar din care vroiau să fure.
Observând că au greşit clădirea, cei doi au urcat din nou pe acoperiş dar, din cauza faptului că între cele două incinte era un zid, au renunţat şi au hotărât să meargă în Slobozia, pentru a încerca să fure din magazinele din municipiu.
La Slobozia s-au deplasat la două magazine alimentare, dar pentru că acestea erau asigurate cu sisteme electronice de pază, au renunţat şi au plecat către domicilii.
„În cursul cercetărilor a reieşit faptul că cei doi minori mai spărseseră, în ultima perioadă, încă 12 incinte, de unde sustrăseseră mai multe bunuri. Jandarmii le-au întocmit lui O.I.V., în vârstă de 16 ani şi lui D.C.C., de 17 ani, actele premergătoare sub aspectul săvârşirii unei fapte susceptibile de a fi de „tentativă de furt“, pe care le-au înaintat pentru continuarea cercetărilor către Poliţia oraşului Amara“, a declarat maior Alexandru Constantinescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Ialomiţa.
Jandarmii ialomiţeni au întocmit, în cursul anului 2009, 16 dosare cu acte premergătoare pentru fapte susceptibile de a fi „tentativă de furt“.
Pentru a preveni acest gen de infracţiuni, Jandarmeria recomandă patronilor de societăţi comerciale să îşi asigure cu sisteme electronice de pază locaţiile unde au produse care pot reprezenta interes pentru persoanele certate cu legea.

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Abonare

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Câte limbi sunt vorbite în lume

Limba este un mijloc de comunicare extrem de important...

Consiliul Europei – ce este și cum funcționează

Consiliul Europei este o organizație interguvernamentală ce a fost...

Charles Dickens – unul dintre cei mai importanți scriitori britanici din toate timpurile

Charles Dickens este unul dintre cei mai importanți scriitori...

Legiunea pierdută a lui Crassus

Legiunea pierdută a lui Crassus este una dintre cele...