ISU Ialomiţa s-a calificat pentru faza naţională a competiţiei de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor

concurs ISU IalomitaConcursul, aflat la prima ediţie în acest an, s-a desfăşurat în perioada 04-05 iulie în oraşul Amara, sub organizarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Catargiu“ al jud. Ialomiţa, iar la start s-au aliniat şapte echipaje de la tot atâtea inspectorate pentru situaţii de urgenţă din ţară (Ialomiţa, Dâmboviţa, Prahova, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman, Bucureşti).
Celor două zile de concurs le-au corespuns două etape ale desfăşurării competiţiei. Astfel, dacă în prima zi, s-au confruntat toate echipajele înscrise, în cea de-a doua etapă au mers mai departe doar primele trei echipaje câştigătoare ale fiecărei probe din prima etapă.
Cele trei echipaje aflate pe podium au avut de parcurs în a doua etapă probe mai complexe, pe care le-au trecut cu succes, clasamentul fiind următorul:

concurs ISU Ialomita (1)Proba nr. 1 „Descarcerarea din vechicule”:
Locul I: Echipajul ISU Ialomiţa
Locul II: Echipajul ISU Bucureşti
Locul III: Echipajul ISU Călăraşi

Proba nr. 2 „Acordarea primului ajutor calificat”:concurs ISU Ialomita (3)


 Locul I: Echipajul ISU Bucureşti
Locul II: Echipajul ISU Ialomiţa
Locul III: Echipajul ISU Călăraşi.

Pe timpul competiţiei, punctajele au fost strânse, iar concurenţii şi-au etalat cele mai bune practici şi tehnici în descarcerare şi prim ajutor, dând dovadă de seriozitate şi fair play. Cele două echipaje câştigătoare ale primelor locuri vor merge mai departe la faza naţională a concursului.
Echipele din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă judeţene/al mun. Bucureşti s-au reunit în cadrul acestei competiţii pentru a li se testa deprinderile practice prin abordarea diferitelor scenarii de accidente, întregul personal demonstrând că este pregătit să intervină pentru salvarea vieţii în orice situaţie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.