ISU Calarasi organizeaza editia 2012 a concursului „Cu viata mea apar viata”

ISU Calarasi organizeaza editia 2012 a concursului „Cu viata mea apar viata”

In data de 31 mai, incepand cu orele 08.00, se va desfasura in sala de sport a scolii generale nr. 11 „Tudor Vladimirescu” din municipiul Calarasi, etapa judeteana a concursului „Cu viata mea apar viata” – editia 2012, concurs de traditie, care se bucura in fiecare an de o prezenta numeroasa a elevilor de gimnaziu si liceu, dornici sa-si arate aptitudinile, in urma unei pregatiri temeinice.
Aceasta competitie reprezinta o activitate extrascolara de pregatire a elevilor din invatamantul gimnazial si liceal si se organizeaza in urmatoarele scopuri: dezvoltarea capacitatii de perceptie a protectiei civile ca ansamblu de activitati cu caracter exclusiv umanitar; cunoasterea si aprecierea factorilor de risc potential generatori de situatii de urgenta sau dezastre, la care este expusa comunitatea din care fac parte; adoptarea comportamentului adecvat si cunoasterea modului de actiune in cazul iminentei producerii sau al aparitiei unei situatii de urgenta; formarea spiritului de solidaritate si implicarea individuala sau in echipa in actiunile de prevenire si de interventie in situatii de urgenta.
Concursul cu tematica de protectie civila are caracter educativ, tehnico-aplicativ si sportiv si se organizeaza anual cu elevii de scoli si licee, fiind compus din trei probe care urmaresc cunoasterea actelor normative privind activitatea de protectie civila si formarea deprinderilor practice pentru acordarea primului ajutor, cat si cunoasterea modului de folosire a mijloacelor de protectie individuala.
Concursul este compus din 3 probe distincte: o proba teoretica (scrisa – test grila cu 30 de intrebari) si doua practice: transportul asistat al unui accidentat asezat pe targa pe distanta de 50 de metri, care presupune si trecerea peste un obstacol (gard), iar cea de-a doua proba practica presupune deplasarea unui concurent cu masca pe figura (cu vizorul obturat) intr-un raion contaminat si cu obstacole, care este dirijat de un coechipier.
La aceasta etapa vor participa 18 unitati de invatamant (unitati scolare si liceale) care isi desfasoara activitatea pe raza judetului Calarasi.
Competitia aste organizata de catre Inspectoratul Scolar Judetean Calarasi, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Barbu Stirbei” al judetului Calarasi, cat si cu sprijinul Consiliului Judetean Calarasi.
La finalul competitiei, organizatorii vor premia echipele castigatoare cu premii, diplome, cupe si medalii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.