ISU Calarasi isi imbunatateste parcul auto!

Cele mai citite

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Barbu Stirbei“ al judetului Calarasi, alaturi de inspectoratele pentru situatii de urgenta ale judetelor din Regiunea Sud Muntenia, va beneficia de achizitionarea unui numar total de opt autospeciale.

Marga Culea

Proiectul „Achizitionarea de echipamente specifice pentru imbunatatirea capacitatii si calitatii sistemului de interventie in situatii de urgenta si pentru acordarea asistentei medicale de urgenta si a primului ajutor calificat in Regiunea Sud Muntenia“ a demarat!

Principalele obiective? Dotarea unitatilor de interventie in situatii de urgenta cu tehnica moderna si cresterea calitatii serviciilor pentru siguranta publica si de asistenta medicala in situatii de urgenta si dezastre majore.
Astfel, la finalizarea proiectului, ISU Calarasi va beneficia de trei autospeciale pentru lucrul cu apa si spuma de capacitate mare, doua autospeciale pentru lucrul cu apa si spuma de capacitate medie, o autospeciala pentru descarcerari grele si doua ambulante de tip SMURD.

Valoarea totala a proiectului  este de 49.995.241,99 lei (T.V.A inclus), din care contributia Consiliului Judetean Calarasi este de 119.988,02 lei, reprezentand cota-parte in proportie de 1/7 din procentul de 2% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului. De asemenea, institutia va suporta si o parte din cheltuielile neeligibile si T.V.A.-ul aferent, proportia fiind aceeasi – 1/7 din suma, adica 1.142.776,23 lei.

Beneficii

Folosirea la capacitate maxima a caracteristicilor tehnico-tactice ale autospecialelor va permite reducerea timpului de raspuns si a timpului de interventie datorita vitezei de deplasare sporite, sporirea protectiei personalului de interventie prin suportul tehnicii moderne, cresterea numarului de autospeciale cu care se poate interveni si posibilitatea realizarii interventiei in orice conditii.

Printre beneficiile aduse prin folosirea acestor echipamente, enumeram: asigurarea lucrului cu apa si spuma in regim permanent, sporirea eficientei interventiilor pentru localizarea si stingerea incendiilor ca urmare a vitezei de deplasare mai mari, racirea zonei si protejarea altor bunuri, realizarea de perdele de protectie, reducerea concentratiilor de substante volatile si diluarea unor substante periculoase miscibile cu apa si multe altele. 

In cadrul proiectului, furnizorii echipamentelor vor asigura instruirea unui numar de 180 de cadre ale ISU Calarasi in vederea cunoasterii tehnicii si a modului de lucru cu aceste echipamente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Energia întunecată, una din marile enigme ale universului

Energia întunecată este o forță misterioasă care pare să impingă galaxiile în departare unul de celălalt și care reprezintă...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img