ISU a aplicat amenzi de peste 1,3 milioane lei agenţilor economici din județul Giurgiu

Data:

De la începutul acestui an, inspectorii pentru prevenire din cadrul ISU Giurgiu au aplicat amenzi în valoare totală de 1.383.000 lei şi au emis 399 de avertismente agenţilor economici din judeţ. De asemenea, pentru cinci unităţi de comerţ şi alimentaţie publică, s-a dispus oprirea temporară a funcţionării ca măsură complementară.

În primele trei luni ale anului, inspectorii de prevenire au efectuat controale la diverse tipuri de unităţi, printre care se numără cele turistice, de alimentaţie publică, de comerţ, precum şi la staţii de distribuţie a carburanţilor, skiduri GPL şi furnizori de servicii sociale. În urma celor 101 de verificări desfăşurate, s-au constatat multiple deficienţe în domeniul apărării împotriva incendiilor, soldate cu aplicarea a 76 de amenzi în valoare de 1.383.000 lei şi cu emiterea a 399 de avertismente, conform declaraţiilor făcute luni de către locotenent colonelul Dumitru Vîlceanu, inspectorul-şef al ISU Giurgiu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Vîlceanu a subliniat că, în cazul încălcărilor grave ale normelor de securitate la incendiu, cum ar fi depăşirea numărului maxim de utilizatori, lipsa instalaţiilor de stingere a incendiilor sau de detectare, semnalizare şi avertizare a unui astfel de eveniment, sau absenţa sistemelor de desfumare şi a instalaţiilor de iluminat de securitate pentru evacuare, s-a luat decizia de a opri temporar funcţionarea la cinci unităţi de comerţ şi alimentaţie publică. Această măsură de siguranţă a fost aplicată pe o durată de 60 de zile în cazul unui operator economic autorizat care a depăşit cu mai mult de 10% numărul maxim de utilizatori, iar în celelalte patru cazuri, până la obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu.

În plus, şeful ISU Giurgiu a subliniat că “funcţionarea fără autorizaţie de securitate la incendiu constituie o încălcare a legislaţiei”, iar responsabilitatea pentru aceasta revine în exclusivitate deţinătorilor construcţiilor respective. Din 1 ianuarie 2024, procesul de avizare şi autorizare a fost îmbunătăţit, iar “ISU Giurgiu acceptă şi documentaţiile în format electronic şi răspunde solicitărilor, inclusiv în acest format”, a adăugat Vîlceanu.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

În comuna Poboru a izbucnit un incendiu de vegetație uscată ce a afectat aproximativ 30 de hectare

În comuna Poboru, aproximativ 30 de hectare de vegetație...

Sunt peste 1.000 de urşi în Argeş

Moartea violentă a tinerei atacate de un urs în...