Investiție de 3,6 milioane euro pentru autobuze electrice la Buzău

Data:

Primăria Municipiului Buzău a inaugurat un Centru Intermodal de Transport Integrat cu sistem park-and-ride, amenajat pe o suprafață de 2 hectare, în valoare de peste 3,6 milioane euro, sumă atrasă din fonduri europene. Acest centru va permite călătorilor să utilizeze autobuze electrice de transport în comun, care vor înlocui treptat autobuzele diesel.

Centrul intermodal dispune de o sală de așteptare pentru călători echipată cu panouri informative, automate pentru tichete de călătorie, toalete, televizor de mari dimensiuni, o zonă de informare privind programul mijloacelor de transport, birouri administrative, o zonă de luat masa și una pentru depozitarea bagajelor. În exterior, au fost amenajate o zonă de așteptare, stații de încărcare pentru autobuzele electrice și parcări pentru cetățenii din afara municipiului.

Conform conducerii administrației locale, întreaga flotă de mijloace de transport în comun va fi treptat înlocuită cu autobuze și microbuze electrice, iar centrul intermodal va comunica cu o stație de tren.

Centrul intermodal, situat la ieșirea din municipiul Buzău spre Ploiești, va prelua o parte din transportul județean și interjudețean.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Culturile de porumb și floarea soarelui sunt deja compromise în Olt

Culturile de porumb au fost grav afectate de căldura...

Fest-în-Vale la #MagicLandBreb, Maramureș, între 16 și 18 august

Pentru al șaselea an consecutiv, Fest-în-Vale se întâmplă într-un...

O femeie a fost lovită de o dubă pe trecerea de pietoni, la Jolie Ville- Pipera

În urmă cu circa 20 de minute (13.14) am...

Aproximativ 5 hectare au ars într-un incendiu de vegetaţie în Chiajna

Un incendiu de vegetație a izbucnit în localitatea Chiajna...