Inundaţiile au făcut ravagii în judeţul Giurgiu

inundatii GiugiuDuminică, 30 iunie, pe teritoriul judeţului Giurgiu au căzut precipitaţii cu variaţii între 50 – 153 l/mp. În urma acestor precipitaţii abundente, ISU Giurgiu a primit 162 de solicitări prin SNUAU 112 pentru a interveni în municipiul Giurgiu şi în alte 7 localităţi ale judeţului.
Pentru rezolvarea situaţiilor de urgenţă din teren, ISU Giurgiu a intervenit cu 28 de mijloace (autospeciale de pompieri, camioane, motopompe transportabile şi motopompe remorcabile) şi 90 de cadre militare.
Astfel, în municipiul Giurgiu s-a acţionat cu 10 mijloace şi 25 pompieri la 37 gospodării de pe străzile Oborului, Călugăreni, Aleea Toamnei, Pietrelor, Dâmboviţei, Rozelor, Ramadan, Avram Iancu şi Marin Gelea, în comuna Adunaţii Copăceni s-a acţionat cu 10 mijloace şi 28 de pompieri şi voluntari în satele Adunaţii Copăceni, Varlaam şi Dărăşti Vlaşca, iar în comuna Călugăreni au fost afectate 20 de locuinţe şi s-a acţionat cu 3 mijloace şi 28 de pompieri şi voluntari.
Echipajele ISU Giurgiu au acţionat şi în comunele Comana, Mihai Bravu, Gostinari şi Ghimpaţi pentru scoaterea apei din gospodăriile populaţiei.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vlaşca“ al judeţului Giurgiu a intervenit în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din comunele afectate.
Din comuna Călugăreni au fost evacuate 78 de persoane din 20 de locuinţe (în 4 locuinţe inundate de apă şi 16 gospodării în care apa era în curte), acţiune la care au participat şi efective de la IJJ Giurgiu. În acest moment persoanele evacuate s-au întors la locuinţe.
În funcţie de situaţia din teren, Crucea Roşie Giurgiu este pregătită să asigure ajutoare constând în alimente neperisabile şi produse de igienă personală.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments