Inundații devastatoare în județul Prahova: Trei mașini luate de viitură în Vâlcănești

Data:

Inundații de proporții catastrofale au lovit județul Prahova duminică seara, generând haos și distrugere în localitatea Vâlcănești. Conform informațiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova, trei autoturisme au fost purtate de viitură pe cursul pârâului Sărata. Cu noroc, nu au fost înregistrate victime în urma acestui eveniment devastator.

Evenimentul a fost însoțit de o avertizare emisă de meteorologi, care au avertizat cu privire la un cod portocaliu de averse torențiale și grindină pentru întreaga zonă. Nivelul rapid crescând al apei a dus la luarea cu forța a celor trei mașini, dintre care una era funcțională, în timp ce celelalte două erau neutilizate.

Echipaje de intervenție din cadrul Punctului de Lucru Plopeni sunt deja prezente la fața locului și monitorizează situația în continuare. Cu toate acestea, nivelul crescut al pârâului rămâne o sursă de îngrijorare, iar autoritățile locale și regionale sunt în alertă pentru a face față eventualelor situații de urgență.

În plus, meteorologii au emis un avertisment de cod portocaliu pentru mai multe localități din județul Prahova, inclusiv Vâlcănești, din cauza averselor torențiale prevăzute, care ar putea aduna între 35 și 40 de litri pe metru pătrat. Un mesaj RO-ALERT a fost distribuit populației pentru a-i avertiza cu privire la aceste condiții meteorologice periculoase.

Localitățile afectate de acest avertisment includ Urlați, Boldești-Scăeni, Valea Călugărească, Bucov, Vărbilău, Gura Vitioarei, Albești-Paleologu, Lipănești, Măgurele, Vâlcănești, Cocorăștii Mislii, Dumbrăvești, Bălțești și Plopu.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Un accident rutier s-a produs sâmbătă între Buzău și Râmnicu Sărat

Un grav accident a avut loc sâmbătă pe DN2,...

Zeci de incendii de vegetație în Argeș

Numărul incendiilor de vegetație din Argeș rămâne ridicat. Au...

Culturile de porumb din Olt sunt afectate în proporție de 80%

Culturile de porumb din judeţul Olt au fost afectate...

Un nou drum va fi construit în Ilfov, cu legătură directă cu Autostrada Soarelui

Autoritățile din Ilfov au anunțat construcția unui nou drum...