Într-o fermă agricolă din județul Dâmbovița procurorii DIICOT au descoperit o cantitate mare de droguri de mare risc

Cele mai citite

În județul Dâmbovița, procurorii DIICOT au demantelat o rețea de traficanți de droguri, descoperind zeci de kilograme de substanțe de mare risc. O parte din această cantitate a fost găsită într-o fermă agricolă din zonă.

Un total de 10 suspecți au fost reținuți sub acuzația de trafic de droguri de risc și de mare risc în formă continuată. Aceștia sunt acuzați de deținerea, depozitarea și transportul de substanțe interzise în scopul vânzării. Conform Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), cinci dintre cei 10 suspecți au fost prinși în flagrant acum două zile în apropierea unui sat din județ. Acolo, ei au fost surprinși în timp ce vindeau 20 de kilograme de canabis pentru suma de 80.000 de euro. La scurt timp după această arestare, în aceeași zonă, au fost identificate alte trei persoane care transportau 6 kilograme din aceeași substanță, iar aceștia se pregăteau să o vândă.

Pe lângă aceste evenimente, în urma a 12 percheziții desfășurate în județ, inclusiv la o fermă, au fost descoperite și alte cantități semnificative de droguri. De asemenea, au fost găsite cântare electronice de mare precizie și dispozitive folosite în legătură cu traficul de droguri.

Aceste dezvăluiri survin în contextul unei preocupări crescânde pentru problema traficului și consumului de droguri la nivel național, cu Consiliul Suprem de Apărare a Țării discutând recent despre această chestiune ca fiind un risc major pentru siguranța individuală și națională. Ca urmare, a fost format un grup multiinstituțional dedicat prevenirii și combaterii riscurilor asociate acestui fenomen.

Ultimele articole

Legenda boxului: Mike Tyson

Cu o carieră impresionantă în ring și o personalitate care a captivat milioane de fani din întreaga lume, Mike...

Castelul Bran: păstrătorul legendei și mărturia istorică

Situat în inima României, în județul Brașov, Castelul Bran reprezintă nu doar o bijuterie arhitecturală ci și un loc...

Epoca inchiziției spaniole: o privire în profunzime asupra trecutului întunecat

Inchiziția spaniolă a fost un episod semnificativ din istoria Spaniei, care a avut loc în principal în perioada medievală...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ