Inspectorul general scolar, Constantin Tudor, a premiat cei mai buni directori din scolile calarasene

Data:

Inspector scolar general, prof. dr. Constantin Tudor
Inspector scolar general, prof. dr. Constantin Tudor

Inspectoratul Scolar Judetean Calarasi a organizat la Colegiul Agricol „Sandu Aldea“ din Calarasi, o intalnire cu totii directorii unitatilor de invatamant din judetul nostru, ocazie cu care a fost prezentat Raportul privind starea invatamantului calarasean in anul scolar 2009-2010. Aspectele pozitive dar si cele negative ale activitatii educationale din scolile calarasene, reliefate de catre inspectorul scolar general, prof. dr. Constantin Tudor, au constituit, de fapt, o radiografiere exacta a sistemului educational din judetul Calarasi, dar si al activitatii manageriale de la nivelultuturor scolilor.

Cu acest prilej a fost prezentata si noua interfata a site-ului Inspectoratului Scolar Judetean. In cadrul aceluiasi eveniment au fost decernate si diplome celor mai buni directori de scoli. Decernarea diplomelor s-a facut in baza rezultatelor obtinute in cursul anului scolar 2009-2010. Ca manageri cu performanta s-au evidentiat si au fost desemnati urmatorii profesorii: Constantin Mitra (director la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu“ – Calarasi); Corina Ionescu (Colegiul National „Barbu Stirbei“ – Calarasi); Lichiardopol Cristian (Liceul „Neagoe Basarab“ – Oltenita); Bobeica Iulian (Colegiul Economic – Calarasi ); Mirica Neculai (Scoala „Nicolae Titulescu“ – Calarasi); Benea Remus (Scoala nr. 5 „Alexandru D. Ghica“ – Oltenita ); Tatu Angelica (Scoala „Mihai Viteazu“ – Calarasi); Velicu Octavian (Scoala cu clasele I-VIII nr. 2 Borcea); Barbu Zoica (Scoala cu clasele I-VIII Lehliu Gara); Mladin Elena (Scoala cu clasele I-VIII din comuna Manastirea) si Calin Elena (Gradinita cu Program prelungit nr. 4 din Calarasi).

In acelasi cadru festiv, Colegiului National „Barbu Stirbei“ i-a fost acordata, prin Ordin al Ministrului Educatiei, Diploma de Excelenta Institutionala pentru intreaga activitate de invatamant secundar, desfasurata in cei peste 125 ani de activitate neintrerupta.

In urma unor neconcordante privind mai multe aspecte negative din scolile calarasene din anul scolar 2009-2010, evidentiate de prof. dr. Tudor Constantin, Inspectoratul Scolar Calarasi si-a propus ca in anul scolar 2010-2011 sa imbunatateasca radical starea invatamantului in judetul Calarasi. In acest sens, inspectorul general scolar, Tudor Constantin a afirmat ca doreste „cresterea calitatii prestatiei didactice prin permanenta informare si perfectionare (studiu individual, inscriere la cursuri CCD, completarea studiilor conform legilor in vigoare); initierea unor activitati care sa-i implice intr-o masura mult mai mare pe partenerii educationali din cadrul comunitatii locale in sprijinirea activitatilor extrascolare: implicarea familiei in actul educational conform noii legi; efectuarea recensamantului copiilor cu varste intre 0 si 6 ani in toate locatiile judetului; editarea unor ghiduri pentru buna desfasurare a evaluarii educatoarelor de catre managerii de scoli si implicarea prin diferite programe ale organizatiilor nonguvernamentale (UNICEF, SPER, Fundatia Copiii Nostri, Salvati Copiii etc)“.

Marga Culea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Anunț pierdere Certificat de Inregistrare CUI 11012736 din 28.09.1998

SC RO-Bangla SRL, CUI 11012736, cu sediul in Sat...

Madama Butterfly, producție a Operei Naționale București, în cea de-a patra zi a Bucharest Opera Festival

Opera Națională București prezintă luni, 10 iunie, ora 19:00,...

Un cutremur de magnitudinea 4,1 a avut loc ieri în zona seismică Vrancea-Buzău

Miercuri, în zona seismică Vrancea-Buzău, a avut loc un...

Circulaţie rutieră pe o singură bandă timp de doi ani pe podul Giurgiu – Ruse

Circulația rutieră pe podul peste Dunăre de la Ruse...