Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a sancționat mai multe firme de dezmembrări auto: Un angajator din Corabia amendat cu 20.000 de lei

Data:

O firmă specializată în dezmembrări auto, situată în Corabia, a fost amendată cu suma de 20.000 de lei de către Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Olt, în urma descoperirii unei persoane care nu deținea un contract de muncă. Totodată, o altă companie din domeniu, din localitatea Coloneşti, a fost sancționată cu suma de 1.500 de lei pentru neevidențierea timpului de lucru al angajaților săi.

În perioada 5-9 martie, Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a inițiat o campanie națională pentru verificarea respectării prevederilor legale referitoare la cerințele minime de securitate și sănătate în muncă, precum și a prevederilor legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă. Această acțiune vizează angajatorii activi în domeniul “demontării (dezasamblării) mașinilor și echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor”.

În domeniul relațiilor de muncă au fost efectuate 7 controale, în urma cărora au fost constatate 13 neconformități pentru care au fost dispuse măsuri de remediere și au fost aplicate două amenzi, din care o amendă în valoare de 20.000 lei, unui angajator din localitatea Corabia, pentru primirea la muncă a unei persoane fără a avea încheiat contract individual de muncă şi o amendă în valoare de 1.500 lei, unui angajator din localitatea Coloneşti, pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la evidenţa timpului de muncă şi supunerea controlului inspectorilor de muncă a acestei evidenţe”,  a transmis ITM Olt.

Principalele deficiențe identificate în domeniul relațiilor de muncă includ:

  • Angajarea unei persoane fără încheierea unui contract individual de muncă;
  • Neconformarea la prevederile legale privind evidența timpului de muncă și supunerea acesteia controlului inspectorilor de muncă;
  • Lipsa repartizării programului de muncă pentru angajații cu timp parțial;
  • Întârzierea în plata drepturilor salariale până la data stipulată în contractul individual de muncă.

În cadrul domeniului securității și sănătății în muncă, au fost efectuate 7 controale, în urma cărora s-au identificat 12 neconformități. Ca urmare, au fost dispuse măsuri de remediere, iar un angajator din Caracal a fost sancționat cu o amendă în valoare de 5.000 de lei pentru utilizarea unor echipamente de muncă care nu respectau standardele de securitate și sănătate în muncă.

Principalele deficiențe identificate în domeniul securității și sănătății în muncă includ:

  • Există zone cu risc ridicat și specific;
  • Utilizarea echipamentelor care nu corespund standardelor de securitate și sănătate în muncă;
  • Lipsa efectuării instruirii periodice.

 

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Culturile de porumb și floarea soarelui sunt deja compromise în Olt

Culturile de porumb au fost grav afectate de căldura...

Fest-în-Vale la #MagicLandBreb, Maramureș, între 16 și 18 august

Pentru al șaselea an consecutiv, Fest-în-Vale se întâmplă într-un...

O femeie a fost lovită de o dubă pe trecerea de pietoni, la Jolie Ville- Pipera

În urmă cu circa 20 de minute (13.14) am...

Aproximativ 5 hectare au ars într-un incendiu de vegetaţie în Chiajna

Un incendiu de vegetație a izbucnit în localitatea Chiajna...