Inspectoratul Scolar Calarasi, initiatorul proiectului „MaST Networking, calitate in dezvoltarea competentelor cheie de matematica, stiinte si tehnologii“

Cele mai citite

Proiect de crestere a calitatii educatiei in domeniile Matematicii, Stiintelor si Tehnologiei
Proiect de crestere a calitatii educatiei in domeniile Matematicii, Stiintelor si Tehnologiei

Joi, 28 octombrie, a avut loc in sala de sedinte a Inspectoratului Scolar Judetean Calarasi, conferinta de lansare a proiectului strategic „MaST Networking, calitate in dezvoltarea competentelor cheie de matematica, stiinte si tehnologii“, lD 58914, depus in cadrul cererii de propuneri de proiecte: Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritara 1: Educatia si formarea profesionala in sprijinul cresterii economice si dezvoltarii societatii bazate pe cunoastere, Domeniul major de interventie 1.1 Acces la educatie si formare profesionala initiala de calitate.

Proiectul isi propune cresterea calitatii educatiei la nivel de sistem si de furnizor prin dezvoltarea capacitatii unitatilor scolare de a dezvolta competentele cheie in domeniul Matematicii, Stiintelor si Tehnologiilor (MaST).

Scopul evenimentului l-a constituit informarea opiniei publice in legatura cu activitatile ce vor fi derulate si rezultatele ce se doresc a fi obtinute ca urmare a implementarii proiectului. In vederea asigurarii capacitatii tehnice si administrative a proiectului s-a constituit un parteneriat multi-institutional, national si transnational. Proiectul va fi implementat in judetele Calarasi, Cluj, Iasi, Sibiu si Mehedinti, care apartin de 5 regiuni de dezvoltare a tarii. Conferinta a cuprins o scurta prezentare a proiectului, prezentarea partenerilor si motivarea implicarii in acest proiect, urmate de discutii.

Initiatorul proiectului este Inspectoratul Scolar al Judetului Calarasi, impreuna cu partenerii, reprezentati de Inspectoratul Scolar al Judetului Cluj, Inspectoratul Scolar al Judetului Iasi, Inspectoratul Scolar al Judetului Sibiu, Inspectoratul Scolar al Judetului Mehedinti, Agentia Romana pentru Asigurarea Calitatii in Invatamantul Preunivesitar, Asociatia pentru Educatie si Stiinta „Herman Oberth“ Bucuresti, Fundatia Grupul de Initiativa pentru Invatamantul Fizicii Calarasi si Centrul pentru Didactica Stiintelor Naturii al Institutului Pedagogic din Carinthia (Austria). Valoarea totala a proiectului este de aproximativ 5 milioane de euro iar perioada de implementare este de 36 de luni.

Marga Culea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Varadero, plaja fără sfârșit

Varadero este una dintre cele mai faimoase plaje din lume, situată în provincia Matanzas din Cuba. Acesta este un...

Alte articole din aceasta categorie