Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera Calarasi, la ora bilantului

Cele mai citite

Sedinta de bilant pe 2010 a Inspectoratului judetean al Politiei de Frontiera Calarasi
Sedinta de bilant pe 2010 a Inspectoratului judetean al Politiei de Frontiera Calarasi

Vineri, 14 ianuarie a.c., la sediul Inspectoratului judetean al Politiei de Frontiera Calarasi, situat in municipiul Oltenita, s-a desfasurat sedinta anuala a prezentarii bilantului pe anul 2010. Cu acesta ocazie, au raspuns invitatiei o serie de personalitati ale vietii militare judetene, printre care ii enumeram pe seful I.P.J. Calarasi  Margineanu Vasile, seful I.S.U colonel Popa Daniel, seful I.J.J. Calarasi  Stoica Marin, presedintele Tribunalului Oltenita Alexandru Ionel, seful Garzii Financiare Calarasi Stefan Georgica, seful S.I.P.I, comisar Giurcan Gigi. Spre sfarsitul manifestarii, avand agenda de lucru foarte ocupata, a venit si prefectul judetului Calarasi, Enciu Niculae. Desi au fost invitati, din partea primariei Oltenita nu a venit nimeni, semn ca activitatea Politiei de Frontiera nu a fost prea importanta pentru reprezentantii administratiei locale.

Manifestarea a debutat cu o conferinta de presa la care comisarul sef Mihai Serban a facut o trecere in revista a activitatilor desfasurate de institutia pe care o conduce, in anul precedent. Conform raportului-bilant al Politiei de Frontiera, punctul forte al activitatii l-a constituit planul de masuri pentru perioada de pre-aderare la spatiul SCHENGEN. Pe baza acestui obiectiv, in anul 2010 activitatea s-a desfasurat in interesul persoanei, a comunitatii si in sprijinul institutiilor statului, exclusiv in aplicarea corecta a legii si protejarea drepturilor cetatenesti, IJPF Calarasi asigurand totodata cooperarea permanenta cu celelalte structuri MAI din judet, autoritati de frontiera ale statului vecin, autoritati locale, alte structuri cu atributii in asigurarea unui cadru de legalitate si normalitate in zona de competenta.

Un element important in evaluarea activitatii Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Calarasi, desi acesta nu a fost inclus ca tinta a evaluatorilor Schengen, l-a constituit vizita la inceputul lunii decembrie a ofiterului de legatura al Ambasadei Germaniei la Bucuresti pentru probleme de cooperare politieneasca internationala, activitatea fiind apreciata pozitiv, reliefandu-se profesionalismul personalului in organizarea activitatilor operative, gestionarea problematicii supravegherii frontierei si combaterea infractionalitatii in zona de competenta, cooperarea politieneasca si judiciara, precum si asigurarea la standarde de calitate a suportului logistic.

Din discutiile purtate la finalul vizitei, a rezultat ca ofiterul german a ramas placut impresionat atat in ceea ce priveste rezultatele obtinute in anul 2010, cat si in ceea ce priveste dotarile si infrastructura.

In ceea ce priveste combaterea traficului cu autoturisme furate, conform raportului, au fost inregistrate 76 de lucrari penale cu 97 de faptuitori (fata de 96/106 in 2009).

Bilantul a debutat cu o conferinta de presa
Bilantul a debutat cu o conferinta de presa

Formarea Initiala si Continua a Personalului

Scopul formarii continue a personalului din Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera Calarasi l-a reprezentat sprijinirea indeplinirii misiunilor/atributiilor institutiei in perspectiva integrarii Romaniei in Spatiul Schengen, aceasta constituind una din prioritatile absolute ale Politiei de Frontiera Romane si ale personalului sau.

In perioada analizata activitatile desfasurate de compartimentul pregatire continua a personalului au constat in intensificarea activitatii de instruire a personalului din structurile inspectoratului si subunitatile subordonate cu privire la sarcinile ce le revin in organizarea anului de pregatire si dezvoltarea capacitatii ofiterilor si agentilor de politie de a concepe, organiza, conduce si executa activitati privind supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat a Romaniei, stapanirea metodelor si procedeelor specifice de actiune folosite in indeplinirea atributiilor de serviciu, largirea si consolidarea procesului de profesionalizare, formarea deprinderilor de folosire a tehnicii de calcul si modalitatile de transmitere a datelor in sistem automatizat. Dupa prezentarea raportului, comisarul sef Serban Mihai a raspuns catorva intrebari din partea presei. Conform declaratiilor sale, aderarea Romaniei in spatiul SCHENGEN reprezinta o problema de mare insemnatate. In acel moment efectivele Politiei de Frontiera se vor uni cu cele ale Politiei nationale.

La sfarsitul manifestarii, prefectul judetului, Enciu Niculae, a tinut sa multumeasca Politiei de Frontiera pentru activitatea desfasurata si i-a asigurat, inca o data, de sprijinul pe care el si institutia prefecturala o vor acorda Politiei de Frontiera, in vederea corelarii misiunilor si desfasurarea acestora cu eficienta.

Mihaela Ionita

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Misterele morții lui Grigori Rasputin

Grigori Rasputin a fost una dintre cele mai intrigante figuri din istoria Rusiei. Călugăr, mistico-vindecător și confident al familiei...

Alte articole din aceasta categorie