*Inima Giurgiului* -rubrică pamflet-

Data:

*Dacă mergeţi prin ce a mai rămas din Piaţa Centrală şi mai puteţi fi cu băgare de seamă şi la altceva, decât la grija pentru securitatea proprie, apoi, vorba unui cititor: „Domle’,  e unu’ p’acolo , brunet, cu burtă şi cu mustaţă pe oală, care zici că se plimbă ca Vodă prin lobodă!” Şi uite aşa, nici cu gândul nu gândisem, nici cu vorba nu grăisem, să lansăm concursul  : “ Care se… drept în potecă!”, că şi vorbeşte lumea că ar fi vorba despre… Pepi Mustăţescu! Da’ eu zic că nu, că Pepi n-are mustaţă!  Atunci? O fi vorba despre Marean Paveleanu?

*Nu zic mare lucru despre câinii din Giurgiu, că noi, decând cu zicala că se aud câinii pe aici, suntem sensibili nevoie mare la subiect. Dar şi eu sunt sensibil la subiecte. Bunăoară, am auzit-o pe o madamă, care lucrează la protecţia patrupedelor, …că să nu ne fie teamă, ei nu se înmulţesc, că au fost sterilizaţi!… Şi, sloganul firmei: „ Să fim toleranţi şi sufletişti”!

Păi, bine, cucoană, dacă te-ar prinde şi pe domnia ta, în fapt de seară, vreo 5-6 dulăi, ţi-ar fi frică de un  viol sau de vreo muşcătură? Şi-acuş-cuşilea, stai că vin şi eu cu sloganul sezonului: „Să  iubim oamenii, să ne mărităm şi să facem copii!! Numai după aia să ne apucăm de câini!”

*E drept că era vineri, pe la ora 14 şi ceva trecute, e drept că era înainte de 1 mai! Dar, ce e al PSD-ului, e pus de o parte!  Şi-uite-aşa, am înregistrat cea mai scurtă conferinţă de presă la care şi eu, nevrednic pământean de-al locului, am fost în stare să mă înfiinţez: bună ziua, aia-aia, facem, dregem, pac-ţac!- 4 minute a durat, fraţilor! Mai mare deranju’, da’ nu mai zic nimic! …Cu alea 10 minute de întârziere, exact vreo 15! Ca la carte!!!  Hai că uite-aşa iar intrăm în Europa! La urmă ieşim care pe unde putem…

*Ei nu, că la conferinţa de presă a PDL, de vineri, înainte de 1 mai, primarul din Floreşti-Stoeneşti m-a enervat. A combătut el ce a combătut, şi la final, cică: „Despre Floreşti-Stoeneşti, numai de bine! E mai frumos ca Giurgiu!” Ba eu zic uite-aşa: ai noştri, e mai frumoşi- şi primarul, şi oraşul! … Să trăieşti!… Să… Stoeneşti!

  • Gelu BREBENEL
Gelu Brebenel
Gelu Brebenel
Giurgiuvean. Jurnalist din 1993. Am lucrat în presa scrisă, la radio Giurgiu şi Televiziunea Giurgiu, acum Valahia Tv. Membru al UZP din 1996. Coautor a două volume istorice şi autor al unui volum de interviuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Anunț pierdere Certificat de Inregistrare CUI 11012736 din 28.09.1998

SC RO-Bangla SRL, CUI 11012736, cu sediul in Sat...

Madama Butterfly, producție a Operei Naționale București, în cea de-a patra zi a Bucharest Opera Festival

Opera Națională București prezintă luni, 10 iunie, ora 19:00,...

Un cutremur de magnitudinea 4,1 a avut loc ieri în zona seismică Vrancea-Buzău

Miercuri, în zona seismică Vrancea-Buzău, a avut loc un...

Circulaţie rutieră pe o singură bandă timp de doi ani pe podul Giurgiu – Ruse

Circulația rutieră pe podul peste Dunăre de la Ruse...