Indiferența naște monștrii

Cele mai citite

Dacă sunt îngrozită? Teribil! O mamă și-a ucis fiica de doar doua luni…

În timp ce spui asta, te cutremuri. Simt cum se frânge în mine toată umanitatea și-n locul ei urlă o fiară! Zgârâie, mârâie și, jur că, ar sfâșia dacă omul din mine nu ar luau-o în brațe, calmand-o.

Am mai spus-o și eu, și alții înaintea mea: încotro ne îndreptăm? Poate că nu știți povestea, așa că, dați-mi voie să v-o prezint.

În data de 4 iunie, o femeie din Lituania, stabilită în România, la Stoenești, Olt, și-a omorât fetița de numai două luni.

Anchetatorii afirmă că femeia și-ar fi lovit fiica pentru că plângea. A zguduit-o atât de rău încât a suferit un hematom la cap, după ce creierul s-a lovit puternic de cutia craniană, iar mai apoi a agresat-o provocându-i fractura coloanei.

„Joi după-amiază, pe 4 iunie, inculpata, lituaniancă de origine, dar stabilită în Stoenești, ca urmare a unei relații de concubinaj cu un bărbat din localitate, pentru că fiica minoră, în vârstă de două luni, plângea, a încercat să o liniștească și nu reușea. Atunci a început să o zdruncine foarte tare, astfel încât creierul s-a lovit puternic de cutia craniană și s-a produs un hematom, iar pentru că micuța a continuat să plângă, atunci a continuat să o agreseze, iar în urma loviturii producându-i-se fractura coloanei, iar la scurt timp a decedat”, a spus Anca Anuța, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Și tot această femeie, în toată nebunia ei,  a fost cea care a alertat familia, solicitând ajutor medical. Din păcate, cadrele medicale de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt au fost solicitate prea târziu.

„Salvarea a fost anunțată, dar cadrele medicale nu au mai putut face nimic pentru a o salva, constatând decesul copilei. Mai întâi ea, când a văzut că fetița nu mai respiră, l-a sunat pe cumnatul ei, adică pe fratele concubinului, ca să sune la ambulanță, el fiind cel care a alertat autoritățile. Nu știu dacă a mai fost agresată înainte, am văzut niște acte medicale, a fost internată pe la «Marie Curie», dar nu am cercetat în amănunt acest eveniment”, a spus șefa Parchetului Olt.

Lituanianca mai are acasă un băiat, de aproximativ doi ani, de care acum are grijă cumnatul acesteia, tatăl fiind plecat la muncă în Anglia. Acesta, cumnatul, a avut grijă de el și atunci când femeia era internată cu fetița la Spitalul Clinic de Urgență „Marie Curie” din București. Tot atunci, când se pare că ar mai fi agresat-o. Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt au deschis o anchetă, aceștia făcând cercetări și în urmă cu o lună, atunci când ar fi avut loc incidentul anterior. Medicii de la Spitalul Slatina, pe data de 14 mai, trimiteau o adresă către Protecţia Copilului, prin care informau că au în grijă o mamă cu un copil mic, posibil agresat. Nimeni n-a făcut nimic!

„Știu că atunci a fost anunțată și Poliția, micuța fiind transferată atunci la «Marie Curie». În acel moment, am început o anchetă la Primăria Stoenești, am discutat cu ei despre familie, ni s-a spus că mai este un minor de aproape doi ani care a rămas în grija unchiului și nu exista un pericol de risc pentru copil, asumat prin declarații că îl crește, urmând ca la momentul externării copilei, Primăria să evalueze și să ne informeze. Nu știm când s-a externat pentru că nu am fost informați de nimeni. (…) Din partea Poliției nu am primit nimic, dacă s-au confirmat alte abuzuri. Este incredibil, te lasă fără cuvinte ceea ce s-a întâmplat. Vedem ce facem în cazul celuilalt minor, facem o nouă anchetă în familie și aștept să văd dacă mă anunță colegii că trebuie trimisă mașină pentru ca acesta să fie preluat. Acum, este tot la unchi, fratele bărbatului cu care trăia această femeie”, a spus Rădița Piroșca, directorul Direcției de Protecție a Copilului Olt, care dă vina pe alte autorități.

Gabriele Vasiliauskaite, femeia de 24 de ani, acuzată de infracțiunea de omor, a fost reținută vineri, 5 iunie, și trimisă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Olt. Sâmbătă, a fost prezentată în fața magistraților Tribunalului Olt, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Miercuri, 10 iunie, aceasta a contestat măsura arestării preventive pentru 30 de zile, dar magistrații au respins cererea făcută, iar femeia va rămâne în continuare în spatele gratiilor.

„Respinge contestația ca nefondată. Obligă contestatoarea la plata sumei de 70 lei cheltuieli judiciare către stat”, se arată în soluția pe scurt dată de magistrații craioveni.

Bun. Ca să-mi exprim ideea până la capăt, am să mă leg de următoarea frază pe care am scris-o mai sus: fetița a fost agresată și acum o lună. Direcția Copilului, Primăria și Poliția n-au făcut nimic!

Din păcate, unii oameni, din diverse motive, la un moment dat, innebunesc, suferă de diverse boli psihice. Se poate întâmpla oricui. În vremurile pe care le trăim, nimic nu este exclus. Dar, din și mai mare nefericire, unii nebuni merg slobozi pe stradă. Și mai fac și copii. Pe care îi agresează. Pe care îi omoară. Dar ce mai contează atâta timp cât Direcția Copilului, Primăria și Poliția… nu fac nimic? Se doarme în post. Somnul (a se citi: indiferența!) e sport național. Dar ei nu fac nimic, știți de ce? Pentru că noi nu facem nimic. Eh, dar asta e o promisiune: vedeti reflectorul ala? L-am pus pe voi. Vă iau pe rând: Direcția Copilului, Primăria și Poliția.

Atât. Mă duc să-mi îmbrățișez copilul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Graham Young, otrăvitorul cu ceai

Graham Young a fost un criminal în serie care a fost cunoscut pentru modul în care și-a otrăvit familia...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img