Incident violent la Liceul Sportiv din Buzău: trei elevi s-au confruntat cu tatăl unui alt elev

Cele mai citite

Iulian Chifu
Iulian Chifu
Iulian Chifu este președintele Centrului de Prevenire a Conflictelor și Early Warning București. Este profesor la SNSPA București, specializat în Analiza de Conflict, Decizie în Criză, reconstructive post-conflict, studii prospective. A fost consilier al președintelui României pentru Afaceri Strategice, Securitate și Politică Externă între septembrie 2011 și 21 decembrie 2014.

Într-un eveniment care a avut loc recent la Liceul Sportiv din Buzău, un incident violent a avut loc într-o sală de clasă. Trei elevi, cu vârsta de 18 ani, s-au confruntat cu tatăl unui alt elev, în vârstă de 15 ani, care venise să-și apere fiul.

Incidentul a avut loc într-o zi de marți, într-o sală de clasă situată la etajul doi al instituției de învățământ. Potrivit informațiilor furnizate de Buzoienii, tatăl furios a reușit să pătrundă pe teritoriul școlii, ceea ce a dus la escaladarea situației.

La scurt timp după ce un apel la numărul de urgență 112 a fost înregistrat, polițiștii au intervenit. În cele din urmă, cei trei elevi, alături de părintele lor în vârstă de 39 de ani, au petrecut noaptea de marți spre miercuri în arest.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Buzău au comunicat: “Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Buzău au reținut pentru 24 de ore 4 locuitori ai orașului cu vârste cuprinse între 18 și 39 de ani, sub acuzația de tulburare a ordinii și liniștii publice. La data de 24 octombrie, în jurul orei 16:00, polițiștii din Buzău au fost alertați cu privire la un conflict care a izbucnit într-o unitate de învățământ liceal din Buzău.

Investigațiile inițiale au arătat că starea conflictuală s-a declanșat între un elev de 15 ani și tatăl acestuia, pe de o parte, și alți trei elevi de 18 ani, pe de altă parte. Conform relatărilor, incidentul ar avea la bază neînțelegeri anterioare între elevi.

Polițiștii continuă să investigheze acest caz pentru a stabili cu precizie toate detaliile evenimentului, sub aspectul infracțiunii de tulburare a ordinii și liniștii publice. Astăzi, suspecții urmează să fie prezenți în fața parchetului pentru luarea unei măsuri preventive”.

Daniela Palcau, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ), a declarat: “Am fost informată cu privire la incidentul de la Liceul Sportiv încă de aseară. Organele de poliție au fost alertate și au demarat ancheta. Suntem în așteptarea informațiilor atât din partea autorităților de poliție, cât și din partea instituției de învățământ pentru a monitoriza și evalua acțiunile care vor fi întreprinse”.

Ultimele articole

Legenda boxului: Mike Tyson

Cu o carieră impresionantă în ring și o personalitate care a captivat milioane de fani din întreaga lume, Mike...

Castelul Bran: păstrătorul legendei și mărturia istorică

Situat în inima României, în județul Brașov, Castelul Bran reprezintă nu doar o bijuterie arhitecturală ci și un loc...

Epoca inchiziției spaniole: o privire în profunzime asupra trecutului întunecat

Inchiziția spaniolă a fost un episod semnificativ din istoria Spaniei, care a avut loc în principal în perioada medievală...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ