Începe modernizarea liniilor din stațiile Fetești și Ciulnița, pentru viteza de 160 km/h

Cele mai citite

CFR Infrastructură a anunțat miercuri că au început lucrările pregătitoare pentru modernizarea liniilor de tren din stațiile Fetești și Ciulnița de pe Magistrala M 800 București-Constanța. Scopul acestor lucrări este de a permite trenurilor de călători să circule la o viteză de 160 km/h, iar programul trenurilor nu va fi afectat pe durata execuției.

În mai 2022, au fost semnate contractele pentru modernizarea liniilor de la Fetești și Ciulnița, în valoare de 309 milioane de lei, cu Asocierea Arcada -Iscpf. Durata totală de execuție a acestor lucrări este estimată la 20 de luni.

,,Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA vă informează că au început lucrările pregătitoare pentru deschiderea șantierelor de modernizare a liniilor, peroanelor și a instalațiilor feroviare din stațiile Fetești și Ciulnița, lucrări finanțate din fonduri nerambursabile și de la bugetul de stat, în valoare de 309 milioane lei, fără TVA. Lucrările pregătitoare constau în amenajarea terenului, depozitarea materialelor de cale, crearea platformelor tehnologice, deconectarea liniilor de contact aferente liniilor incluse în prima fază a programului de modernizare (linii de primiri-expedieri trenuri de marfă, linii de manevră sau doar de expedieri) și demontarea catenarei. Menționăm faptul că, pentru a nu afecta graficul de circulație al trenurilor de călători în sezonul estival, constructorul a structurat programul lucrărilor de modernizare a infrastructurii și suprastructurii feroviare din cele 2 stații în faze de execuție, astfel primele linii pe care încep lucrările sunt linii de manevră, de expedieri sau primiri-expedieri trenuri de marfă.”

În cadrul programului de modernizare pentru stațiile Fetești și Ciulnița, sunt incluse o serie de lucrări complexe care vizează atât infrastructura, cât și suprastructura feroviară. Acestea cuprind următoarele aspecte: terasamente, linii feroviare, construcții civile și arhitecturale, instalații, energoalimentare și telecomunicații.

Programul are următoarele obiective specifice:

► Îmbunătățirea infrastructurii pentru a permite circulația trenurilor la viteze cuprinse între 120 km/h și 160 km/h pe liniile directe din stații.

► Creșterea capacității de tranzit.

► Modernizarea sistemului de electrificare (25 kV) și a echipamentului de telecomunicații din ambele stații.

► Asigurarea interoperabilității prin implementarea STI (Sistemul de Trafic Internațional), în special în ceea ce privește sarcina pe osie (22,5 t), gabaritul de încărcare (C) și lungimea liniilor din stații (minim 750 m).

► Modernizarea stațiilor Fetești și Ciulnița, cu scopul de a îmbunătăți condițiile pentru utilizatorii transportului feroviar, inclusiv construcția unei pasarele în stația Fetești, pasaje pietonale, ajustarea nivelului peroanelor conform standardelor europene în vigoare, facilități pentru persoanele cu dizabilități etc.

► Modernizarea clădirilor (CED – Clădiri pentru Echipe de Deservire).

► Implementarea centralizării electronice în stații și introducerea sistemului de siguranță ERTMS (ETCS nivel 2 + GSM-R), conform declarațiilor CFR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Un conducător auto a refuzat să se conformeze semnalului emis de polițiști și a intrat în coliziune cu o altă mașină

Pe străzile din Ilfov, a avut loc o scenă de urmărire asemănătoare celor din filme, după ce un șofer...

Alte articole din aceasta categorie