Începe Festivalului Național de Interpretare și Creație a Romanței „Crizantema de Aur”, cel mai longeviv din România

Data:

În perioada 17-19 octombrie 2024, municipiul Târgoviște va găzdui cea de-a 57-a ediție a Festivalului Național de Interpretare și Creație a Romanței „Crizantema de Aur”, sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO. Acest festival, cel mai longeviv din România, a început în 1968 și are ca scop promovarea romanței, un gen muzical considerat patrimoniu al culturii naționale.

Evenimentul va avea loc la Cinematograful „Independența” din Târgoviște, cu spectacole ce vor începe în fiecare seară la ora 18.00. Festivalul va fi transmis în direct de TVR 2, TVR Craiova și, pentru Seara de Gală, de Radio România Antena Satelor.

Tema ediției din acest an, „Romanța românească – Tradiție și Identitate”, se axează pe celebrarea tradiției și a valorilor românești regăsite în versurile romanței.

Organizatorii ediției sunt Primăria și Consiliul Local Municipal Târgoviște, Consiliul Județean Dâmbovița, Centrul Județean de Cultură Dâmbovița și Teatrul „Tony Bulandra”, în colaborare cu Ministerul Culturii, Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, și Uniunea Muzicienilor din Moldova. Direcția artistică este asigurată de Asociația Culturală „Cetatea Romanței” Târgoviște.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL