Incendiu in zona de protectie avifaunistica Axa Iezerul Calarasi

Data:

Incendiul izbucnit luni seara in zona de protectie avifaunistica APSA Iezer-Calarasi, intr-un bazin piscicol desecat de aproximativ 50 de hectare, a fost stins dupa cinci ore de pompieri.
Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Barbu Stirbei“ Calarasi, locotenent Mihai Ionescu, a declarat marti, pentru AGERPRES, ca in incendiu au ars aproximativ 30 de hectare de stuf, papura si vegetatie uscata.
Pompierii au intervenit cu patru autospeciale, insa interventia fiind dificila au fost nevoiti sa ceara ajutorul altor 25 de colegi din tura libera.
La fata locului a fost prezent prefectul judetului Calarasi, Emil Musat, dar si reprezentantii Garzii de Mediu si cei ai Agentiei pentru Protectia Mediului din Calarasi.
Potrivit directorului Garzii de Mediu Calarasi, Rares Ionescu, in continuare se vor efectua cercetari in vederea stabilirii cauzelor producerii incendiului si daca se va constata ca focul a fost pus intentionat vinovatul risca o amenda de pana la 50.000 lei.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

În comuna Poboru a izbucnit un incendiu de vegetație uscată ce a afectat aproximativ 30 de hectare

În comuna Poboru, aproximativ 30 de hectare de vegetație...

Sunt peste 1.000 de urşi în Argeş

Moartea violentă a tinerei atacate de un urs în...