Incendiu la o fermă de animale exotice din Floreşti

incendiu ferma animale FlorestiUn incendiu a izbucnit, joi, la o fermă de păsări şi animale exotice din comuna prahoveană Floreşti, flăcările care se manifestă pe câteva sute de metri pătraţi cuprinzând o hală în care se află atât animale, cât şi furaje.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Marina Dinu, la faţa locului se intervine cu patru autospeciale de lucru cu apă şi spumă, pompierii lucrând pentru localizarea incendiului.
Peste o sută de animale, zeci de tone de furaje şi mai multe bunuri au ars într-un puternic incendiu ce a izbucnit joi la o hală a unei ferme din comuna prahoveană Floreşti şi care s-a extins afectând alte două construcţii aflate în apropiere, una dintre ele aparţinând unei societăţi comerciale.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, Marina Dinu, incendiul a izbucnit la o hală metalică având o suprafaţă de 400 de metri pătraţi, în care se aflau depozite de furaje, precum şi păsări şi animale exotice.
Au ars 20 de tone de cereale şi 150 kilograme de fân depozitate în podul halei, dar şi 60 de păsări de expoziţie, între care lebede, raţe şi păuni, şi alte 60 de animale (iepuri, ratoni), un ATV, trei biciclete, o şaretă, o rulotă, patru butelii, sisteme de supraveghere, un generator electric şi documente de provenienţă a respectivelor animale.
Flăcările s-au extins, afectând alte două construcţii aflate în apropierea halei.
La una dintre clădirile afectate, care aparţinea tot proprietarului halei, au ars lambriul (10 mp) şi tavanul (20 mp), iar cealaltă construcţie, care aparţinea unei societăţi comerciale, a fost afectată pe o suprafaţă de 350 mp, arzând tâmplăria, acoperişul, mobilier, textile, aparate electrice şi electrocasnice şi documente.
Pompierii au reuşit să salveze o clădire de locuit aflată în vecinătate halei, o magazie cu materiale de uz gospodăresc, o sută de păsări şi 50 de animale.
Pentru localizarea şi stingerea incendiului s-a intervenit cu şase autospeciale de lucru cu apă şi spumă ale ISU Prahova, operaţiunea durând aproximativ trei ore şi jumătate.
Două persoane au primit îngrijiri medicale la faţa locului, una dintre acestea suferind un atac de panică, iar o a doua suferind arsuri la un picior.
Din primele cercetări, incendiul a izbucnit din cauza unui cablu electric defect.
Valoarea pagubelor nu a fost încă stabilită.
Proprietarul fermei este un cetăţean iranian care a dezvoltat la Floreşti o minigrădină zoologică. AGERPRES

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments