Incendiu la o fabrică de vopseluri din Slatina

Date:

incendiu fabrica vopseluri SlatinaIncendiul izbucnit marţi dimineaţă la fabrica de vopseluri Sovecord din Slatina, unde au ars acoperişurile a trei clădiri, o anexă şi un garaj, a fost lichidat, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, Ionuţ Cârciumaru.
Acesta a precizat că nu mai este pericol de explozie a solvenţilor folosiţi la fabricarea vopselurilor, pentru că întreaga cantitate de solvenţi a fost scoasă din clădiri şi flăcările au fost stinse.
În incendiu a ars acoperiş pe o suprafaţă de 700 metri pătraţi, un garaj şi o magazie depozit cu butoaie goale.
„Pericolul de explozie a fost pentru că exista riscul să ajungă flăcările la butoaiele cu solvenţi din depozitul central. De aceea pompierii şi-au concentrat acţiunile pentru stingerea incendiului iar reprezentanţii fabricii au acţionat cu motostivuitorul pentru scoaterea recipienţilor în care se aflau solvenţi în afara depozitului“, a spus reprezentantul ISU Olt.
Acesta a menţionat că incendiul a fost anunţat de trecători, care au observat că ieşea fum de deasupra fabricii de vopseluri, nu de angajaţi, deşi la acea oră -7,20 – se aflau acolo un paznic şi alţi trei angajaţi.
Cauza incendiului nu a fost stabilită încă şi vor fi făcute cercetări în acest sens. Valoarea pagubelor urmează a fi estimată.
Acţiunile pompierilor au fost coordonate de şeful ISU Olt, Marin Pică, la faţa intervenind, timp de aproape două ore, echipaje de pompieri de la Slatina, Scorniceşti, Balş, de la fabricile TMK-Artrom, Electrocarbon şi Rivergate. Au fost folosite 10 autospeciale de stingere a incendiilor cu apă şi spumă şi autospecială pentru lucrul la înălţime. AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare

Popular

More like this
Related

PUZ – „CENTRU LOGISTIC DEPOZITARE STICLĂ REALIZAT ÎN TREI ETAPE”

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului de Mediu

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului...

PUZ- S.C. SKELA INDUSTRIES S.R.L. si Profil Trade

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...