Încă două proiecte finanţate prin REGIO au fost lansate în Prahova

lansare proiecte RegioPreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea COSMA, a participat miercuri, 10 iulie, la conferinţa de lansare a două proiecte finanţate în cadrul Programului Operaţional Regional (REGIO) 2007-2013.
Primul proiect „Restaurarea şi consolidarea Conacului Pană Filipescu“ are o valoare totală de 13.250.215, 54 lei, contribuţia Consiliului Judeţean Prahova fiind de 1.326.583,44 lei iar perioada de implementare este de 31 de luni. Obiectivul general al proiectului este restaurarea şi consolidarea conacului „Pană Filipescu“, monument istoric şi de arhitectură laică aflat în localitatea Filipeştii de Târg.
Al doilea proiect, „Creşterea accesibilităţii către partea de nord a polului de creştere, în special către Spitalul Judeţean Prahova, prin realizarea pasajului rutier în continuarea DJ 102 peste DN 1 B“ are o valoare totală de 78.595.330,24 lei, contribuţia Consiliului Judeţean Prahova fiind de 3.011.921, 23 lei iar perioada de implementare este de 24 de luni. Obiectivele principale ale proiectului sunt dezvoltarea teritorială durabilă prin îmbunătăţirea infrastructurii rutiere şi a relaţiilor funcţionale dintre zonele urbane şi rurale din cadrul Polului de Creştere Ploieşti-Prahova,  creşterea accesibilităţii către localităţile aflate în zona de nord a Polului de Creştere Ploieşti-Prahova, creşterea mobilităţii traficului, reducerea timpului de comutare între punctele de interes economic aflate în partea de nord a Municipiului Ploieşti şi reducerea timpului de deplasare şi a consumului de carburanţi.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments