Actiuni ale politistilor buzoieni pentru siguranta transportului scolar

Cele mai citite

 

Microbuzele scolare, verificate de politisti
Microbuzele scolare, verificate de politisti

 

In cadrul Programului preventiv „Scoala in siguranta”, politistii rutieri buzoieni au verificat legalitatea transportului scolar.

Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Buzau a organizat o actiune ce a avut drept obiectiv prioritar verificarea legalitatii desfasurarii transportului de elevi cu autovehicule special destinate acestui scop.

Concomitent, Brigada Civica, formata din politisti si reprezentanti ai Inspectoratului Scolar Judetean Buzau, s-a deplasat la scoli din Merei, Pietroasele si Breaza si a consiliat soferii, care au in responsabilitate astfel de mijloace de transport, in scopul prevenirii implicarii lor in accidente de circulatie.
Cu ocazia controalelor in trafic efectuate pe raza comunelor Merei, Oreavu si Vernesti, s-a urmarit starea tehnica a acestor autovehicule, precum si gradul de pregatire pentru sezonul rece, nefiind constatate nereguli la masinile ce transportau elevii catre unitatile de invatamânt. Totodata, echipele mixte politisti rutieri – reprezentanti ai Autoritatii Rutiere Române si Registrului Auto Român au avut in vedere si celelalte categorii de transportatori de persoane, iar cei care au fost depistati incalcând legislatia in domeniu au fost sanctionati contraventional.
Astfel, conducatorul unui autobuz ce efectua cursa de persoane dintre Sarata Monteoru catre Buzau a fost amendat pentru ca transporta mai multi calatori decât numarul de locuri inscris in certificatul de inmatriculare, puncte-amenda si doua puncte de penalizare primind si un brailean de 31 de ani care vorbea la telefonul mobil fara utilizarea sistemului „mâni libere”, in timp ce conducea un microbuz de transport persoane pe relatia Braila – Bucuresti, autovehiculul având si defectiuni la sistemul de iluminare (abatere constatata de un echipaj ce a actionat pe DN2 E85, in afara localitatii Spataru). Pe raza comunei Merei, a mai fost depistat un localnic in vârsta de 27 de ani care transporta 6 persoane in autoturism, doua fiind asezate pe scaunul din dreapta fata. Politistii rutieri vor continua actiunile de acest gen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Energia întunecată, una din marile enigme ale universului

Energia întunecată este o forță misterioasă care pare să impingă galaxiile în departare unul de celălalt și care reprezintă...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img