În problema legalităţii radarelor fixe, deputatul Marian Neacşu cere sprijinul cetăţenilor

Cele mai citite

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

Amplasarea, în mai multe localităţi din ţară, de dispozitive radar fixe, care erau exploatate în comun prin asociere, de către consilii locale şi diverse firme sau asociaţii, a dat naştere, la începutul anului, unei aprinse dezbateri publice.

În controversata problemă s-a implicat, ca urmare a sesizărilor primite, şi deputatul Colegiului Uninominal Slobozia, Marian Neacşu, care a cerut explicaţii ministrului Administraţiei şi Internelor, prin interpelarea din 22 aprilie 2009, cu privire la „cadrul legal al iniţiativelor consiliilor locale de instalare a dispozitivelor radar“. M.A.I. a hotărât ulterior suspendarea funcţionării acestor radare până la crearea cadrului legislativ şi funcţional pentru o corectă şi legală exploatare a acestora.

Răspunsul scris, transmis de către M.A.I. deputatului Marian Neacşu, admite că, în toate cazurile, s-au încheiat parteneriate între consiliile locale şi diverse firme sau asociaţii în vederea amplasării radarelor fixe şi informează că Direcţia Poliţiei rutiere le-a retras acestora avizele de funcţionare „constatându-se grave deficienţe de implementare a procedurilor de exploatare“. M.A.I. intenţionează „încheierea unui act adiţional la protocolul de colaborare“ al poliţiei cu diversele firme producătoare ale radarelor fixe, până la „remedierea deficienţelor şi completarea cadrului legal în domeniu“.

Având în vedere nevoia de eliminare a suspiciunilor – exprimate în mass-media centrală, precum şi în presa locală – asupra legalităţii acestor asocieri între instituţiile statului şi anumite firme sau asociaţii, deputatul Marian Neacşu va solicita instituţiilor abilitate ale statului verificarea modului în care s-au cheltuit bani publici în folosul unor firme ori asociaţii private.

De aceea, deputatul Marian Neacşu roagă cetăţenii din judeţul Ialomiţa care au primit, în perioada ultimului an, prin poştă, procese-verbale de contravenţie sau înştiinţări prin care se cerea să se precizeze cine a condus autoturismul, ca urmare a depăşirii vitezei în comunele Andrăşeşti, Bucu, Ciocârlia şi Perieţi, să transmită copii ale acestor documente la Biroul Parlamentar, prin orice mijloace (prin fax la nr. 0243.23.11.24, prin e-mail la adresa [email protected], sau direct la sediul Biroului Parlamentar: Mun. Slobozia, Bd. Matei Basarab, bl. MB20, sc. E, parter).

Deputatul Marian Neacşu precizează că aceste documente vor fi examinate pentru a fundamenta eventualele demersuri către instituţiile care sunt abilitate să verifice cheltuirea banilor publici şi, totodată, menţionează că datele personale ale persoanelor în cauză nu vor fi făcute publice.

Ultimele articole

Angajații TESA de la Spitalul Județean de Urgență Buzău continuă acțiunile de PROTEST!

În intervalul orar cuprins între 10:00 și 12:00, protestul angajaților TESA din cadrul Spitalului Județean de Urgență Buzău a...

Primarul comunei Bălăceanu a semnat contractul de finanțare pentru modernizarea rețelei de apă a localității

Primarul Gică Geangoş anunță cu entuziasm că, odată cu obținerea finanțării necesare, proiectul din comuna Bălăceanu pentru modernizarea sistemului...

ANM: Zona montană a județului Buzău – sub COD PORTOCALIU de viscol

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare de importanță ridicată, de tip Cod portocaliu, pentru fenomenele meteorologice...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ