În luna martie vor începe lucrările la noul corp al spitalului din Călăraşi

În luna martie vor începe lucrările la noul corp al spitalului din Călăraşi

Grupul de Construcţii Erbaşu, adică constructorul, a anunțat că în curând va începe construcţia noului corp de clădire al Spitalului Judeţean de Urgenţă Dr. Pompei Samarian din Călăraşi.

Prin proiectul Companiei Naţionale de Investiţii se va asigura modernizarea şi eficientizarea în ansamblu a Spitalului Judeţean în conformitate cu cerinţele europene. Noul corp de clădire va comunica cu corpurile de clădire deja existente ale spitalului şi va prelua funcţionalitatea actuală a 3 corpuri.

Investiţia de 86,2 milioane de lei are o durată de realizare de 40 de luni, din care 4 sunt dedicate activităţii de proiectare.

După finalizarea lucrărilor (36 de luni), acesta va beneficia de 230 de paturi destinate secţiilor: Pediatrie, Neonatologie, Bloc Naşteri, Lehuzie, Obstetrică-Ginecologie, Oncologie, Geriatrie, Neurologie, Psihiatrie şi Chirurgie Plastică.

Lucrarea este realizată în parteneriat cu Terragaz Construct, au anunţat reprezentaţii firmei SC Erbasu.

“Se preconizează ca în luna martie 2021 să se predea amplasamentul constructorului, până atunci eliberându-se zona de imobilele aflate pe terenul destinat obiectivului“, a declarat Vasile Iliuţă, preşedintele CJ Călăraşi.

În noua clădire vor exista spaţii pentru secţiile de imagistică (CT şi RMN), neurologie, psihiatrie, geriatrie, oncologie, pediatrie, obstetrică-gincologie, chirurgie plastică, neonatologie, însumând în total 230 de paturi.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments