În judeţul Argeş, un bărbat a fost atacat și rănit de un câine Amstaff care a ieșit din curtea unei case și a ajuns pe stradă

Cele mai citite

În județul Argeș, un bărbat a fost atacat și rănit de un câine Amstaff care a ieșit din curtea unei case și a ajuns pe stradă. Victima se deplasa pe drum când a fost atacată, suferind multiple răni și pierzând un deget.

”La data de 09 mai a.c., în jurul orei 17:00, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe DN 7C, în localitatea Dobrogostea, un echipaj din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bascov a observat cum un câine rasa Amstaff a ieşit din curtea unui imobil şi a muşcat un bărbat care se deplasa pe acostamentul drumului”, a transmis, miercuri, Poliţia Argeş.

Potrivit sursei citate, polițiștii au intervenit imediat cu semnale luminoase și acustice și au reușit să îndepărteze câinele. Folosind o autospecială, au determinat câinele să intre înapoi în curtea de unde ieșise.

”Având în vedere că bărbatul atacat de câine prezenta o plagă muşcată la nivelul antebraţului mâinii stângi şi o altă plagă la mâna dreaptă, având secţionat degetul mare, poliţiştii i-au acordat primul ajutor şi au solicitat un echipaj medical, în vederea acordării îngrijirilor de specialitate”, a mai transmis sursa citată.

La scurt timp după incident, un echipaj al Ambulanței a preluat un bărbat în vârstă de 60 de ani din Merișani și l-a transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Între timp, polițiștii au continuat investigațiile și au reușit să identifice proprietarul câinelui, care era un bărbat în vârstă de 68 de ani, tot din Merișani.

”În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 12, alin. 1 din OUG 55/2002, întrucât nu a luat măsurile necesare pentru a preîntâmpina atacul canin asupra persoanei vătămate”, arată polişiştii.

În urma cercetărilor, s-a descoperit că proprietarul câinelui nu a declarat faptul că acesta era periculos la poliție și nu a respectat obligația de a-i asigura câinelui său botniță sau lesă. Ca urmare, proprietarul a primit două amenzi contravenționale în valoare totală de 3.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura urgenţele pe 1 şi 2 iunie şi de Rusalii

Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a informat că în zilele de 1 și 2 iunie, precum și...

Alte articole din aceasta categorie