În două localități din județul Buzău nu există electricitate, internet și telefonie mobilă

Data:

În comuna Năieni din județul Buzău, cei peste 500 de locuitori trăiesc într-o lume lipsită de electricitate și internet. Pentru călătorii în căutare de experiențe autentice, așa cum erau în anul 1888, această așezare reprezintă o destinație ideală.

În fața unui iPhone 15 sau a unui robot de bucătărie, locuitorii ar putea privi cu uimire aceste inovații, considerându-le a fi adevărate minuni sau chiar “farmece diabolice”.

Cu toate acestea, în cazul unor situații extreme precum o furtună electromagnetică sau o criză petrolieră, rezidenții s-ar putea descurca surprinzător de bine în fața unei pene de curent la nivel global.

Stilul de viață din acest sat buzoian se aseamănă cu cel al comunității religioase anabaptiste Amish din Statele Unite, lipsit de conforturile modernității. Oamenii trăiesc simplu, muncesc manual și își dedică timpul rugăciunii și vieții în comunitate.

Locuitorii sunt mulțumiți de viața simplă pe care o duc, considerând că mândria, furia și lăcomia din oraș conduc spre pierzanie și disperare.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

În comuna Poboru a izbucnit un incendiu de vegetație uscată ce a afectat aproximativ 30 de hectare

În comuna Poboru, aproximativ 30 de hectare de vegetație...

Sunt peste 1.000 de urşi în Argeş

Moartea violentă a tinerei atacate de un urs în...