În Doicești a fost declanșată o alertă de gaz metan ca urmare a forării unui puț de mare adâncime

Data:

Incidentul din localitatea Doicești, județul Dâmbovița, a generat o situație de urgență care a necesitat intervenția rapidă a autorităților pentru a proteja populația.

În timpul forării unui puț de mare adâncime, firma responsabilă ar fi avariat o conductă de gaze, ceea ce a dus la eliberarea unui jet de apă și noroi cu miros puternic de gaz metan. Unele surse sugerează că lucrătorii ar fi dat de o pungă de gaze care a provocat aceste jeturi de apă cu presiune.

Autoritățile au luat măsuri pentru a preveni orice risc pentru populație, inclusiv restricționarea accesului pe o rază de 100 de metri în zona afectată.

Circulația feroviară a fost oprită în zonă, iar operatorul economic responsabil de foraj este obligat să remedieze situația.

Garda de Mediu a aplicat o amendă de 165.000 de lei pentru nerespectarea reglementărilor de mediu.

Echipele CBRN (Cazuri Biochimice, Radiologice și Nucleare) au efectuat măsurători, dar nu s-au înregistrat depășiri ale valorilor de siguranță care să pună în pericol sănătatea cetățenilor. Deși măsurătorile au fost oscilante, condițiile atmosferice și cantitățile de gaz eliberate nu au depășit limitele acceptabile.

Deși există un risc redus de pericol iminent, autoritățile continuă să monitorizeze situația și să impună restricții pentru siguranța cetățenilor.

Este așteptată finalizarea remediilor de către operatorul responsabil pentru a preveni o eventuală agravare a incidentului.

Această situație subliniază importanța unei bune gestionări a activităților industriale, mai ales în zonele unde sunt implicate infrastructuri sensibile, precum conductele de gaze. Autoritățile locale continuă să colaboreze cu echipele specializate pentru a asigura siguranța publică și a preveni alte incidente.

Share articol:

Citiți și:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Podul de la Nehoiu, vechi de 93 de ani, va fi dărâmat. Pericol pentru circulație.

Podul de la intrarea în orașul Nehoiu, județul Buzău,...

Piedone închide cinci fabrici de pâine din București

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a descoperit nereguli...

Candidatul la primărie care și-a incendiat casa și a înscenat un atac armat pentru voturi

Dănuț Resvanță, fost candidat UNPR la primăria comunei Tiha-Bârgăului...

Membrii BEC, amenințați după invalidarea candidaturii lui Călin Georgescu

Membrii Biroului Electoral Central au fost amenințați pe rețelele...