În comuna Bertea, pământul a luat-o la vale

Cele mai citite

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

alunecariberteaÎn localitatea prahoveană Bertea, pământul a luat-o la vale. Fenomenul s-a produs ca urmare a precipitaţiilor căzute în lunile octombrie şi noiembrie, astfel că, în comuna Bertea, s-au reactivat două alunecări de teren:
• în punctul Malae-Matrăguni, pe versantul dealului Măciuca, pe o lungime de aproximativ 2 km şi o lăţime de aproximativ 100 m, masa de pământ depăşind zidul de protecţie şi blocând DJ101T;
• în punctul Rujoiu-Motoraş a continuat erodarea malului drept al pârâului Bertea pe o lungime de tr restrictionataproximativ 150 m, ceea ce a dus la avansarea alunecării de teren din acest punct până în apropierea unei proprietăţi, unde este în pericol de prăbuşire o anexă gospodărească. La faţa locului s-au deplasat echipe din cadrul Serviciului de Gospodărire a Apelor şi a Inspectoratului Judeţean în Construcţii, în vederea unei evaluări de specialitate. Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă continuă să monitorizeze evoluţia situaţiei.

Trafic restricţionat pe D.J. 101 D, din cauza alunecărilor de teren de la Bertea

Alunecările de teren din comuna Bertea au determinat şi restricţionarea traficului rutier pe D.J. 101 D. Ca urmare a acestui fenomen, circulaţia rutieră se desfăşoară pe un singur sens. În zonă acţionează utilaje în vederea degajării părţii carosabile, până la finalizarea lucrărilor circulaţia rutieră desfăşurându-se dirijat. Conducătorii auto sunt sfătuiţi să respecte indicaţiile şi semnalele poliţiştilor şi ale lucrătorilor aflaţi în zona afectat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Varadero, plaja fără sfârșit

Varadero este una dintre cele mai faimoase plaje din lume, situată în provincia Matanzas din Cuba. Acesta este un...

Alte articole din aceasta categorie