În cadrul Zilelor Teatrului Piteştean sunt organizate două festivaluri internaţionale

Data:

Primăria Pitești a anunțat că două festivaluri internaționale vor fi organizate în cadrul Zilelor Teatrului Piteștean, programate între 28 mai și 2 iunie.

Primul eveniment este Festivalul Internațional al Teatrului de Studio, ajuns la cea de-a 27-a ediție, și a doua ediție a Festivalului Internațional de Teatru în Stradă PISTF.

Festivalul Internațional al Teatrului de Studio va debuta marți, de la ora 14:00, la Teatrul “Alexandru Davila”.

Organizatorii au specificat că acesta va fi un eveniment artistic de excepție, având în vedere tema inedită și inspirată, Dramaturgia diasporei românești, care va aduna autori români valoroși care s-au remarcat peste hotarele țării. Printre aceștia se numără Saviana Stănescu, Matei Vișniec și Mircea M. Ionescu, dramaturgi cunoscuți atât în țară, cât și în străinătate.

De asemenea, tot marți, de la ora 17:50, va începe Festivalul Internațional de Teatru în Stradă PISTF.

Conform comunicatului emis de Primăria Pitești, programul reprezentațiilor stradale va fi deschis de trupa italiană “Il Posto”, marți, 28 mai, printr-o reprezentație în premieră pentru Pitești – dans la înălțime, pe fațada Teatrului “Alexandru Davila”. Evenimentul va continua în fiecare zi, până duminică, aducând în fața piteștenilor trupe românești și internaționale de teatru stradal, care vor oferi momente spectaculoase tuturor privitorilor.

În plus față de aceste spectacole, Piața Primăriei va găzdui și spectacole susținute de Teatrul “Masca” din București, Teatrul “Become” din Sibiu, Teatrul Național “Aureliu Manea” din Turda și Davai Teatr din Israel.

Evenimentul Zilele Teatrului Piteștean este organizat în cadrul unui parteneriat între Primăria Municipiului Pitești și Consiliul Județean Argeș.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Culturile de porumb și floarea soarelui sunt deja compromise în Olt

Culturile de porumb au fost grav afectate de căldura...

Fest-în-Vale la #MagicLandBreb, Maramureș, între 16 și 18 august

Pentru al șaselea an consecutiv, Fest-în-Vale se întâmplă într-un...

O femeie a fost lovită de o dubă pe trecerea de pietoni, la Jolie Ville- Pipera

În urmă cu circa 20 de minute (13.14) am...

Aproximativ 5 hectare au ars într-un incendiu de vegetaţie în Chiajna

Un incendiu de vegetație a izbucnit în localitatea Chiajna...