În cadrul unui dosar de trafic de droguri, au fost efectuate 22 de percheziții în județele Giurgiu, Galați, Brăila și Vrancea, inclusiv în trei penitenciare

Cele mai citite

Joi, 22 de percheziții sunt efectuate de procurori și polițiști în județele Galați, Brăila, Giurgiu și Vrancea, inclusiv în trei penitenciare, într-un dosar de trafic de droguri. Anchetatorii susțin că într-o unitate penitenciară a fost constituită o grupare infracțională specializată în introducerea în spațiile de deţinere a unor cantități semnificative de droguri de mare risc și substanțe cu efecte psihoactive.

Aceste substanțe erau păstrate și distribuite în schimbul unor sume importante de bani. Drogurile erau impregnate în foi de hârtie și aduse deținuților în timpul vizitelor efectuate de persoane apropiate.

”La data de 25.05.2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –Serviciul Teritorial Galaţi împreună cu poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi – Serviciul Antidrog şi ai poliţiştilor de penitenciar din Galaţi, Brăila şi Bucureşti efectuează 22 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Galaţi, Brăila, Giurgiu şi Vrancea, inclusiv la trei unităţi de penitenciar, într-o cauză privind săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi efectuare fără drept de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive”, anunţă DIICOT.

Investigația a dezvăluit că, la finele anului 2022, într-o unitate penitenciară a fost înființată o organizație criminală specializată în introducerea în spațiile deținerii a unor cantități semnificative de droguri de mare risc și substanțe cu efecte psihoactive, care erau păstrate și distribuite în schimbul unor sume considerabile de bani, către persoanele private de libertate. Aceste droguri de mare risc și substanțe cu efecte psihoactive erau impregnate în foi de hârtie și furnizate persoanelor private de libertate în timpul vizitelor efectuate de aparținători.

De asemenea, o parte importantă a drogurilor și/sau substanțelor cu efecte psihoactive introduse în mediul penitenciar era traficată către alte unități de detenție, prin intermediul persoanelor private de libertate care erau transferate în vederea soluționării diferitelor afaceri judiciare în fața diverselor instanțe din țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura urgenţele pe 1 şi 2 iunie şi de Rusalii

Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a informat că în zilele de 1 și 2 iunie, precum și...

Alte articole din aceasta categorie