Imagini șocante cu Dunărea aproape secată

Data:

Seceta din ultima perioadă a afectat puternic fluviul Dunărea precum și numeroase râuri din țară. La Brăila, debitul Dunării la intrarea în țară este extrem de scăzut, situându-se la 3000 mc/s, cu prognoze care arată că va scădea la 2400 mc/s până pe 3 septembrie. Acest lucru are implicații majore asupra localităților aflate de-a lungul fluviului, deoarece 49 de localități sunt deja în treapta I de avertizare, fiind aplicat un plan de restricții și folosire a apei.

În spațiul hidrografic Prut-Bârlad, râurile Bahlui și Miletin au secat complet în anumite secțiuni, ceea ce reprezintă un semnal grav pentru ecosistemele locale și pentru comunitățile care depind de aceste resurse de apă.

Mai jos puteți vedea imagini cu Fluviul Dunărea în zona Brăila. Fotografiile au fost realizate de Apele Române Buzău- Ialomița – Sistemul de Gospodărire a Apelor Brăila

Nivelul Dunării la stația hidrometrică Cernavodă este de -1,14 metri, cu o rezervă de doar 48 de centimetri înainte de atingerea primei trepte de restricții. Acest fapt indică o posibilă agravare a situației dacă nivelurile continuă să scadă.

Deficitul de apă afectează 658 de localități, dintre care 388 cu sisteme centralizate și 270 fără astfel de sisteme, care primesc apă doar în anumite intervale orare. În plus, 41 de secțiuni de monitorizare a secetei sunt sub debitul minim necesar pentru a asigura cerințele de apă.

Toate aceste date evidențiază necesitatea urgentă de a utiliza apa în mod rațional, pentru a ne asigura că resursele sunt suficiente pentru toți, mai ales pentru nevoile de bază cum ar fi apa potabilă.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

Citiți și:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

George Simion, acuzat de fals în înscrisuri privind semnăturile pentru prezidențiale

Remus Pricopie, rectorul SNSPA, a anunțat luni, 17 martie...

Atacul hibrid asupra României: Cum a fost manipulată opinia publică în ultimii opt ani

Rusia a declanșat un atac informațional asupra României încă...

Un călător brazilian și-a pierdut pașaportul într-o mașină condusă de un român. Cere ajutor pentru recuperare

Gabriel, un aventurier din Brazilia care călătorește cu autostopul...