Ilfov – UE a taiat finantarile pentru infrastructura din cauza baronilor locali

Data:

Autoritatile de la Bruxelles au decis luni intreruperea platilor pentru proiectele din Axa 2 a Programului Operational Regional dupa neregulile semnalate la Consiliul Judetean Teleorman condus de ­PSD-istul Liviu Dragnea.
De altfel, nereguli au fost gasite si in alte doua judete – Buzau si Ilfov. Autoritatile din Romania trebuie sa ia masuri pentru rezolvarea neregulilor intalnite.
Banii europeni de pe Axa 2 a Programului Operational Regional, care se refera la imbunatatirea infrastructurii regionale si locale de transport, se ridica la 800 de milioane de euro. Raportul preliminar a fost trimis de catre oficialii Comisiei Europene catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT). Auditul autoritatilor de la Bruxelles a fost efectuat in perioada 28 martie – 1 aprilie 2011, avand ca obiect verificarea a trei proiecte – reabilitarea Drumul Judetean (DJ) 701 si a DJ 506, beneficiar fiind Consiliul Judetean Teleorman, modernizarea sistemului rutier pe DJ 101B avand ca beneficiar Consiliul Judetean Ilfov si modernizarea infrastructurii de acces la zonele turistice cu potential demonstrat ale judetului Buzau, asa-numitul „drum al vinului”, al carui beneficiar este Consiliul Judetean Buzau.
Reprezentantii MDRT trebuie sa verifice aceste lucrari in perioada urmatoare, dar nu mai tarziu de 12 august. Dupa aceea, autoritatile romane trebuie sa transmita Comisiei Europene concluziile verificarilor si propuneri de actiune. In urma analizarii procedurilor de achizitie publica, pot fi propuse corectii financiare cuprinse intre 2% si 100% din valoarea proiectelor gasite cu deficiente.
In Raport, Comisia Europeana vorbeste despre deficientele din sistemul de achizitii publice folosite in adjudecarea contractelor de lucrari in cadrul Axei 2 a POR – utilizarea unor criterii de selectie discriminatorii de catre autoritatile contractante in selectia constructorilor, folosirea nejustificata a procedurii accelerate si lucrari suplimentare contractate ca lucrari similare. Comisia Europeana a propus autoritatilor romane sa verifice toate contractele de lucrari incheiate de beneficiarii Axei 2, adica 124 de contracte de lucrari adjudecate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Un incendiu a mistuit trei case în Tunari

Ieri seară, un incendiu puternic a distrus trei case...

Tosca de Puccini cu Opera Națională București la festivalul DescOperă din Republica Moldova

Sâmbătă, 22 iunie, spectacolul „Tosca” de Puccini va fi...