Ilfov – Procurorul Maximilian Balasescu, arestat preventiv pentru luare de mita

Data:

Curtea de Apel Bucuresti a decis, miercuri noapte, arestarea preventiva pentru 29 de zile a procurorului Maximilian Balasescu, de la Parchetul Tribunalului Ilfov, acuzat de luare de mita, precum si celor doi complici ai acestuia.

Instanta a admis propunerea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) de arestare preventiva pentru 29 de zile a procurorului Maximilian Balasescu, precum si a lui Marian Cristian Ene si Marian Simirianu, acuzati de complicitate la luare de mita.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti nu este definitiva, putand fi contestata la instanta suprema.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a incuviintat, miercuri, retinerea si arestarea preventiva a procurorului Maximilian Ion Balasescu, in urma solicitarii DNA.

Procurorul Maximilian Balasescu a fost retinut pentru ca ar fi cerut 300.000 de euro de la un denuntator, pentru a-l cerceta pe acesta intr-un dosar disjuns in care ulterior sa adopte o solutie de scoatere de sub urmarire penala.

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori rezulta ca, in ianuarie 2012, Maximilian Balasescu, in calitatea sa de procuror, a pretins de la un denuntator, prin intermediari, suma de 300.000 euro, in doua transe. In schimbul banilor, el urma sa dispuna ridicarea masurarilor asiguratorii luate fata de denuntator, intr-un dosar in care acesta era cercetat, alaturi de alte persoane, pentru complicitate la infractiunea de inselaciune cu consecinte deosebit de grave.

Totodata, procurorul urma sa dispuna, cu privire la acelasi denuntator, disjungerea cauzei si formarea unui dosar separat in care ulterior sa adopte o solutie de scoatere de sub urmarire penala.

Maximilian Balasescu a fost prins in flagrant delict, marti, in timp ce primea de la denuntator, prin intermediar, suma de 90.000 lei si 80.000 euro.

Alaturi de Balasescu, in aceasta cauza sunt urmariti penal Marian Cristian Ene si Marian Simirianu, pentru complicitate la luare de mita.

Marian Simirianu face parte din clanul Camatarilor, el fiind deja condamnat in doua dosare ale fratilor Ion si Vasile Balint, cunoscuti ca si Nutu si Sile Camataru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Ultimele zile din Bucharest Opera Festival – All Puccini Edition

Ultimele patru zile ale Bucharest Opera Festival – All...

Spectacolul lectură „Citește-mă!” va avea loc pe 17 iunie 2024, la Teatrul PODUL

În perioada mai-iunie s-a desfășurat programul educațional „Citește-mă!” –...

Lacul Negru, un refugiu de liniște în inima județului Buzău

Lacul Negru, situat în județul Buzău, este un exemplu...

În Argeș furtuna a doborât copaci în mai multe localităţi

Mai mulţi arbori au fost doborâţi de vânt joi...