Ilfov: Premierul Victor Ponta: Autorităţile trebuie să-şi facă datoria în dosarul fraudelor bancare

Cele mai citite

Premierul Victor Ponta a declarat că autorităţile trebuie să-şi facă datoria în cazul dosarului de fraudă bancară anchetat de procurorii DIICOT şi că autorii infracţiunilor trebuie traşi la răspundere penală.

‘Mă bucur de câte ori autorităţile statului, şi vorbesc şi de parchet şi de toţi ceilalţi, îşi fac datoria şi combat asemenea reţele care înţeleg că de ani de zile căpuşau sistemul bancar şi sistemul administrativ. E foarte bine, trebuie toţi traşi la răspundere penală şi, repet, nu pot decât să urez succes în orice fel de asemenea acţiuni’, a spus Ponta care a precizat, la întrebările presei, că nu avea informaţii despre asemenea situaţii în legătură cu instituţii ale statului.

Procurorii DIICOT au emis ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore pe numele a 33 de persoane, acuzate de înşelăciune şi spălarea banilor în dosarul fraudelor bancare. Persoanele reţinute au fost duse vineri la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

Joi dimineaţă, procurorii DIICOT au efectuat 50 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Călăraşi şi Giurgiu (sud) la locuinţele şi societăţile comerciale ce aparţin membrilor unei grupări formate din 48 de persoane, printre care şi angajaţi ai Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri. Gruparea era specializată în obţinerea de credite bancare cu documente falsificate, valoarea totală a prejudiciului produs ridicându-se la 22 de milioane de euro.

 

 

 

AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Energia întunecată, una din marile enigme ale universului

Energia întunecată este o forță misterioasă care pare să impingă galaxiile în departare unul de celălalt și care reprezintă...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img