Ilfov – Povestea cutremuratoare a lui Mihaita Caldararu

Ilfov – Povestea cutremuratoare a lui Mihaita Caldararu

Si-a trait copilaria in orfelinate, lipsit de caldura mamei. A indurat batai si a fost abuzat sexual, iar la 18 ani a parasit centrul de plasament. Acum, Mihai Caldararu are 25 de ani, se lupta cu saracia si nu isi gaseste un loc de munca.
Abandonat intr-un orfelinat inca de la nastere, Mihai a crescut printre straini. Nu a simtit doar lipsa dragostei materne, ci si durerea batailor. La varsta de 13 ani a fost abuzat sexual. Cand a implinit 18 ani a fost reintegrat in familie. „Mi-am regasit mama, insa, din pacate, este grav bolnava. Are hepatita C si este daramata. Locuim intr-un demisol – eu, mama si inca cinci frati. Tot cu noi sta si tata, insa el a divortat de mama. O ducem foarte greu. Subsolul este proprietatea mamei mele. L-a cumparat dupa ce i-a fost repartizat de Primaria Sectorului 2, unde a lucrat ca femeie de serviciu“, ne-a povestit Mihai.

A absolvit Scoala Populara de Arta

„ Am reusit sa termin Scoala de Arte si Meserii, apoi am absolvit Scoala Populara de Arta. Am facut si un curs de inspector de resurse umane. Traim din 230 de lei, pensia mea de handicap. Eu sufar de epilepsie si hipermetropie la ambii ochi. Numai medicamentele, pentru mine si mama, ar costa peste 1.000 de lei pe luna, de aceea amandoi ne aflam in imposibilitatea de a urma tratamentele prescrise. Locuim sapte suflete in doua camere mici”, spune tanarul.

Ar vrea sa munceasca

„Din pricina bolii de care sufar, angajatorii se cam feresc. As vrea sa muncesc, dar nu gasesc nimic. Acum sunt voluntar in cadrul unui ONG – Asociatia Europeana pentru Protectia Omului si Protectia Copilului. Am depus, anul trecut, o cerere la Primaria Sectorului 2, pe raza caruia am domiciliul, pentru o locuinta sociala, dar nu am primit inca raspuns. Voi depune si in acest an una. Ne-ar trebui si un ajutor social pentru ca traim de pe o zi pe alta“, sustine tanarul.
Cine vrea sa-l ajute pe Mihai Caldararu poate face donatii in contul RO31BTRL04401201K33658xx, deschis la Banca Transilvania, Sucursala Bucur-Obor.

3 Comentarii la "Ilfov – Povestea cutremuratoare a lui Mihaita Caldararu"

Leave a Reply

Your email address will not be published.