Ilfov: Percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Bihor, într-un dosar de evaziune fiscală de 500.000 de euro

Cele mai citite

Poliţiştii au făcut, miercuri, 22 august, cinci percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Bihor, într-un dosar în care sunt cercetate 20 de persoane, dintre care cinci au fost arestate, fiind acuzate de spălare de bani şi evaziune fiscală de aproximativ 500.000 de euro, informează Poliţia Capitalei.

“Percheziţiile au fost dispuse ca urmare a extinderii cercetărilor asupra a douăzeci de persoane, dintre care cinci sunt arestate preventiv, într-un dosar penal ce priveşte săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Capitalei.

Persoanele cercetate sunt acuzate că, în perioada mai – noiembrie 2010, în calitate de administratori sau împuterniciţi, prin intermediul mai multor societăţi comerciale, au înregistrat în contabilitate cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni reale, “o practică evazionistă des întâlnită la nivel naţional”, a precizat sursa citată.

Prin acest mod de operare, învinuiţii diminuau obligaţiile fiscale, respectiv TVA şi impozitul pe profit, prejudiciul creat bugetului de stat fiind estimat la aproximativ 500.000 de euro.

Veniturile obţinute prin evaziune fiscală au fost introduse de către aceştia în circuite financiare succesive fictive, astfel încât sumelor de bani să ajungă în conturi personale sau în cele ale unor societăţi comerciale.

Percheziţiile au fost desfăşurate de către ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din Poliţia Capitalei, sub coordonarea Parchetului Tribunalului Bucureşti, cu sprijinul Serviciului de Investigare a Fraudelor din IPJ Bihor şi al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Eliberarea Parisului: un moment istoric de glorie și libertate

Eliberarea Parisului în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost un eveniment crucial și memorabil în istoria Franței...

Alte articole din aceasta categorie