Ilfov – Padurea Gruiu, intinerita cu 500 de puieti

Cele mai citite

Zona forestieră Gruiu, din judeţul Ilfov, a fost „invadată“ joi, 7 aprilie, de 60 de voluntari, angajaţi ai Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB). Ei au participat la o acţiune de plantare de puieţi ce face parte din programul „Prietenii Aeroportului-Prietenii Mediului“ al CNAB.

„Înarmaţi cu cazmale, am început plantarea de dimineaţă, de la ora 9.30, şi am lucrat în echipe. Colegii mei şi-au adus şi copiii care s-au implicat foarte curajoşi în acţiune“, a declarat, pentru „Adevărul de Seară“, Teo Postelnicu, unul dintre reprezentanţii Companiei.

Rugby-iştii au adus stejarii

Acţiunea a fost realizată în colaborare cu Ocolul Silvic Snagov. „Anul acesta s-au plantat 250.000 de puieţi, pe o suprafaţă de 35 de hectare, în Pădurea Snagov“, a completat Octavian Burcescu, şef district Pădurea Snagov. La împădurire au participat şi componenţii Lotului Naţional de Rubgy al României. Băieţii au plantat stejari, simbolul echipei naţionale de rugby.

Stejari, frasini, corcoduşi, peri sălbatici şi tei sunt soiurile ce au fost plantate. „Costul unui puiet este de 1 leu, banii fiind plătiţi de Ocolul Silvic Snagov“, a mai spus Postelnicu. „Defrişarea zonei s-a făcut în această iarnă pentru că pădurea ajunsese la maturitate. Acum se întinereşte“, au precizat voluntarii. „Activitatea de astăzi a fost foarte solicitantă. Toată lumea s-a topit la final, dar totul a ieşit cum ne doream. Am plantat peste 500 de puieţi”, a spus Cristina Giurgea, şef Serviciu de Comunicare al CNAB.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Eliberarea Parisului: un moment istoric de glorie și libertate

Eliberarea Parisului în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost un eveniment crucial și memorabil în istoria Franței...

Alte articole din aceasta categorie