Ilfov – MEDIAFAX selectează 100 de şomeri pentru participarea la un curs IT

Cele mai citite

Cel puţin 100 de şomeri şi persoane inactive din Bucureşti şi Ilfov pot participa la un curs IT gratuit şi beneficia de consiliere specializată în vederea viitoarei angajări, într-un proiect implementat de agenţia MEDIAFAX.

Cursul IT, urmat de evaluări de competenţe şi psihologice şi de consiliere specializată pentru reintegrarea pe piaţa muncii, este inclus într-un proiect cofinanţat din fonduri europene.
MEDIAFAX şi partenerii săi, Fundaţia pentru Educaţie şi Dezvoltare MediaPro şi Media Sat, au început deja selecţia pentru grupul-ţintă al proiectului, pentru cursul care se va desfăşura în lunile august-septembrie. Participanţii la curs vor primi certificate recunoscute internaţional dar şi o subvenţie.

Participanţii vor avea ocazia să dobândească abilităţi de bază în domeniul IT, sporindu-şi şansele de a-şi găsi un loc de muncă, şi vor beneficia de consiliere şi evaluări de competenţe, dar şi de informaţii actualizate legate de piaţa muncii în regiunea Bucureşti-Ilfov.

Ulterior, aceştia se pot înscrie, gratuit, într-un portal de lucuri de muncă elaborat în cadrul proiectului, unde vor fi prezente şi companii interesate să facă angajări. De asemenea, ei vor putea participa la cel puţin două burse pentru locuri de muncă.

Participând la proiect, şomerii pot face şi dovada că au urmat cursuri autorizate de recalificare, putând astfel să primească indemnizaţia de şomaj până la încheierea perioadei maxime la care au dreptul, conform legii.

Cursul IT este autorizat de Consiliul Naţional de Ocupare şi Formare Profesională (CNFPA) şi face parte din

programul “Integrare pe piaţa muncii a şomerilor de lungă durată, persoanelor inactive şi a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă” – PERSACT (ID 75855), cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Proiectul (www.euvreaujob.ro) are o durată de 18 luni şi se adresează în principal absolvenţilor de studii medii. Înscrierea la curs se face prin depunerea unui dosar care să conţină un CV, copie a actului de identitate şi dovada calităţii pe piaţa muncii, obţinută de la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Procesul de selecţie continuă iar cei care doresc detalii pot suna la numerele de telefon 0318.256.100 sau 0746239185.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

O altă victimă a sistemului medical își spune povestea… post-mortem

Ioana Săndulescu a fost medic primar medicină de laborator la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe "Sf. Spiridon". Spunem "a fost", pentru...

Alte articole din aceasta categorie