Ilfov – Locuitorii din Popesti-Leordeni beau apa cu dejectii din cauza unui cartier rezidential

Data:

Fara sa stie, multi locuitori din Popesti Leordeni au consumat timp de un an apa contaminata cu dejectiile unui cartier rezidential.
Dezvoltatorul imobiliar se conectase ilegal la reteaua de apa, ca sa deverseze mizeria din toaletele vilelor de lux. Abia de curand au descoperit oamenii de ce se imbolnaveau atat de des.
Pe scurt, autoritatile au descoperit ca zece vile deversau apa uzata in cateva fose septice. Din fose, cu ajutorul unei pompe, dejectiile ajungeau in teava care alimenteaza localitatea cu apa. Asta desi la doi metri se afla teava pentru canalizare.
Racordarea ilegala a fost facuta cu un an in urma, cred autoritatile. Cel putin de atunci au inceput problemele de sanatate ale populatiei. Nu a scapat nici viceprimarul.
Seful Directiei Sanatate Publica stia de problemele din localitate. Nu si-a inchipuit insa care este sursa infectiei.
In total, 300 de persoane s-au imbolnavit pana acum de enterocolita.
Primaria este decisa sa amendeze dezvoltatorul cu 100.000 de lei si sa-l oblige sa plateasca reparatia sistemului de alimentare a orasului. Si politia a inceput o ancheta.

1 COMENTARIU

  1. Ehei, câti amarâti din RO or fi bând zilnic aghiazma din asta, cadou smecheresc de la noii stapâni! Fiind si o indicatie terorista NKVD din 2 iunie 1947, relativa insa la ape reziduale din industrie. Râsul lumii ca vilele de lux din Popesti-Leordeni si-au conectat, cu sau fara spaga, dejectiile la apa potabila a localnicilor nu trebuie insa nici dezbatut civic mediatizat si nici anchetat penal, deoarece este interpretabil filozofic ca pedeapsa cereasca coprotranscedentala pentru negasirea 20 de ani a solutiei pentru terenul Bisericii Martirilor Timisoarei a caror cenusa a fost deversata la o gura de canal locala, lacasul pentru pelerinaj ajungând abia din august 2010 a fi in constructie, evident din lemn.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL