Ilfov: Ion Iliescu: Cu un preşedinte ostil, trebuie să câstigăm alegerile nu oricum, ci cu o majoritate convingătoare

Cele mai citite

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, miercuri, la Craiova, că USL trebuie să câştige alegerile parlamentare nu oricum, ci cu o majoritate convingătoare, pentru a evita orice fel de surpriză în relaţiile delicate cu preşedintele Traian Băsescu care rămâne cu atribuţiile sale constituţionale.

‘Am intrat în plan politic într-o perioadă complicată, dificilă, tensionată. Cred că aceste alegeri au menirea să aducă un element de stabilitate în viaţa ţării, în viaţa politică şi în guvernarea ţării. De aceea este important nu să câştige oricum aceste alegeri, ci să câştigăm cu o majoritate convingătoare, pentru a evita orice fel de surpriză în relaţiile delicate cu preşedintele ţării care rămâne cu atribuţiile sale constituţionale. Deci este o misiune politică foarte importantă pentru ţară şi nu pentru interesul de partid al oamenilor noştri şi pentru a crea o stare de stabilitate în ciuda faptului că nu mai avem coerenţa pe care am avut-o’, a spus Ion Iliescu.

Fostul preşedinte al României a mai afirmat că guvernările social-democrate, chiar în anii grei din 90, cum a fost perioada Guvernului Văcăroiu, care a rezistat patru ani într-o perioadă foarte dificilă pentru ţară, când se prăbuşise economia, o lume un sistem au avut coerenţă. ‘Momentul 1989 nu a fost o schimbare oarecare, atunci s-a prăbuşit o lume întreagă, un sistem la scară internaţională, iar în România în condiţii dramatice, economia intrând în derivă. A fost o perioadă foarte grea. Guvernul Văcăroiu a fost primul care a introdus puţină ordine în viaţa noastră economică. În ciuda acestui lucru am pierdut alegerile în 1996. Dar a fost coerenţă în această perioadă. A urmat coerenţa Convenţiei Democrate, care însă nu a rezistat politic. Am revenit în anul 2000 şi am avut coerenţă şi am avut instituţia prezidenţială, guvernul, majoritate parlamentară şi am asigurat o guvernare bună ţării. Azi nu avem această premisă. Pornim de la o premisă nefericită, cu un preşedinte ostil majorităţii parlamentare existente şi care trebuie să se consolideze. De aceea majoritatea trebuie să fie suficient de puternică pentru ca să poată impune nişte reguli coerente în guvernarea ţării. De aceea trebuie să abordăm această campanie electorală prin semnificaţia şi prin importanţa ei pentru stabilitatea ţării’, a spus fostul preşedinte al României.

 

 

 

AGERPRES

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Vlado Taneski – jurnalistul ucigaș care a șocat Macedonia

Cazurile de jurnaliști implicați în infracțiuni violente sunt rare și, de obicei, atrag atenția și stârnesc interesul publicului. Un...

Alte articole din aceasta categorie