Ilfov- Functionar al primariei Popesti Leordeni, in stare de incompatabilitate

Cele mai citite

Agentia Nationala de Integritate a constatat, in urma procedurilor de evaluare, incalcarea legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor de catre Troi Gheorghe, referent in cadrul Primariei Orasului Popesti Leordeni.

Potrivit evaluarilor, s-a constatat faptul ca Troi Gheorghe s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 01.10.2005 – 12.11.2009, intrucat a detinut simultan atat functia publica de referent in cadrul Primariei Orasului Popesti Leordeni, Judetul Ilfov, cat si calitatea de comerciant persoana fizica la „Troi Gheroghe P.F.“, incalcand, astfel, dispozitiile art. 94 din Legea nr.161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, conform carora „functionarii publici nu pot detine alte functii si nu pot desfasura alte activitati, remunerate sau neremunerate […] in cadrul regiilor autonome, societatilor comerciale ori in alte unitati cu scop lucrativ, din sectorul public sau privat“.
Troi Gheorghe a fost numit in functia publica de referent in cadrul Primariei Orasului Popesti Leordeni la data de 01.10.2005, in perioada 26.07.2000 – 25.05.2010 acesta detinand calitatea de comerciant persoana fizica la Troi Gheorghe P.F.
Persoana fata de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica, cu exceptia celor electorale, pe o perioada de 3 ani.
In cazul in care persoana nu mai ocupa o functie sau o demnitate publica la data constatarii starii de incompatibilitate, interdictia de 3 ani opereaza, potrivit legii, de la data ramanerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti de confirmare a existentei unei stari de incompatibilitate.
Persoana care face obiectul evaluarii poate contesta raportul de evaluare a incompatibilitatii, in termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanta de contencios administrativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

O altă victimă a sistemului medical își spune povestea… post-mortem

Ioana Săndulescu a fost medic primar medicină de laborator la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe "Sf. Spiridon". Spunem "a fost", pentru...

Alte articole din aceasta categorie