Ilfov – Educaţia timpurie incluzivă în Voluntari

Cele mai citite

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

La sediul Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 1 din oraşul Voluntari a avut loc sâmbătă şi duminică, 17 respectiv 18 aprilie, proiectul cu tema „Educaţie Timpurie Incluzivă“.
La eveniment au participat aproximativ 30 de educatoare din judeţul Ilfov alături de directorul grădiniţei, Alexandra Simion. Programul „Educaţia Timpurie Incluzivă“ vizează asigurarea accesului egal pentru copiii care aparţin unor grupuri dezavantajate şi vulnerabile; îmbunătăţirea eficienţei sistemului educaţional prin introducerea de oportunităţi educaţionale alternative comunitare  şi educaţionale pentru copiii cu vârste de până la 3 ani.
Principalele teme ale proiectului sunt reabilitarea a 50 de unităţi de educaţie timpurie, dotarea lor cu mobilier, formarea echipelor de manageri; crearea a opt centre de resurse adresate părinţilor pentru informarea lor cu privire la educaţia timpurie şi colaborarea cu cadrele didactice.
Cursul de formare a fost susţinut de Silvia Borteanu – profesor pentru învăţământul preşcolar. Ea a declarat că aceste cursuri intră în programul de pregătire continuă a cadrelor didactice şi anume pregătirea lor pentru incluziunea socială, includerea în învăţământul preşcolar a copiilor din diferite etnii şi a celor cu nevoi speciale.
Silvia Borteanu a adăugat: „Educaţia incluzivă este unul dintre lucrurile de actualitate în învăţământul preşcolar iar proiectul constă în atragerea părinţilor copiilor romi întrucât în aceste zone cu mediu social mai precar, părinţii nu se implică atât de mult“.
Proiectul „Educaţie Timpurie Incluzivă“ este finanţat de Banca Mondială cu aproximativ 6 milioane de euro şi de Guvernul României  cu 1,7 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Graham Young, otrăvitorul cu ceai

Graham Young a fost un criminal în serie care a fost cunoscut pentru modul în care și-a otrăvit familia...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img