Ilfov – Cristache Radulescu: PDL a sustinut tot timpul ca se va reveni la salariile bugetarilor din iunie 2010

Ilfov – Cristache Radulescu: PDL a sustinut tot timpul ca se va reveni la salariile bugetarilor din iunie 2010

Partidul Democrat Liberal a sustinut intotdeauna ca, atunci cand economia o va permite, se va reveni la salariile bugetarilor de dinainte de taierea de 25% din iunie 2010, iar acum PDL isi respecta promisiunea, existand premisele ca masura este una sigura si sustenabila, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, presedintele PDL Ilfov, Cristache Radulescu.
„Prin masurile si reformele adoptate la timp, PDL a creat conditiile necesare pentru reintregirea salariilor bugetarilor, conform promisiunii facute inca din 2010. Indeplinirea obiectivelor economice convenite cu institutiile financiare internationale si, in special, ajustarea fondului de cheltuieli cu personalul garanteaza sustenabilitatea masurii“, a precizat liderul PDL Ilfov.
El a sustinut ca, potrivit datelor economice, in 2011, Romania a avut una dintre cele mai mari cresteri economice din Uniunea Europeana, „cu peste 1% mai mare fata de prognoza initiala“, si a precizat ca decizia coalitiei de a sustine maririle salariale pentru bugetari „nu este nicidecum una electorala“.
„Am adoptat o pozitie responsabila si prudenta, preferand sa asteptam momentul oportun din punct de vedere economic. Poate pentru Opozitie respectarea promisiunilor reprezinta un fapt de neimaginat, pentru noi este o problema de onoare“, a adaugat Cristache Radulescu.
Liderul PDL Ilfov a criticat conducerea USL despre care a afirmat ca „a demonstrat ca nu intelege nimic din economie“.
„Oricarei dezbateri pe cifre nu stiu sa raspunda decat cu acelasi refren ‘Jos Basescu! Jos PDL!’. Victor Ponta oscileaza intre populism si masca responsabilitatii, nereusind sa adopte o pozitie coerenta. Cu gandul la alegerile de anul acesta, Ponta nu se poate hotari care este cartea castigatoare: sa sustina intentia Guvernului de a reintregi salariile bugetarilor sau sa o combata“, a mai spus Cristache Radulescu, adaugand ca ezitarile liderului PSD sunt determinate si de ultimele sondaje care indica o crestere a increderii populatiei in actualul guvern.
Radulescu a spus ca PDL, ca principal partid de guvernamant, a dovedit de peste trei ani consecventa, coerenta si responsabilitate fata de stabilitatea economica a Romaniei.
„Oamenii au inteles ca deciziile sunt in mainile unor guvernanti responsabili care nu vor lasa executivului urmator povara unor mariri salariale facute din entuziasm electoral si fara simtul raspunderii, asa cum s-a intamplat in 2008“, a mai spus liderul PDL Ilfov.
El s-a declarat convins ca „romanii au inteles ca masurile economice dure au fost luate din necesitatea de a salva economia romaneasca“, mentionand in acest sens un sondaj de opinie recent potrivit caruia Mihai-Razvan Ungureanu poate rivaliza cu liderii Opozitiei, Victor Ponta si Crin Antonescu, in topul increderii acordate de electorat politicienilor, fiind cotat la capitolul incredere cu 20%, la egalitate cu liderul PNL, in vreme ce Victor Ponta se afla la doar 2 procente distanta.
„Datele releva ca increderea in Guvern a crescut. In februarie, 24% dintre romani aveau incredere ca noul Executiv are capacitatea de a ajuta romanii sa treaca cu bine de criza economica si de efectele sale, releva studiul CSOP. Indicele este de doua ori mai mare fata de modul in care era receptat Cabinetul Boc. Iata semnalul cel mai clar ca romanii nu mai sunt dispusi sa ofere un cec in alb politicienilor ale caror singure calitati sunt cele oratorice. Lipsa unei viziuni politice clare, tensiunile de la varful USL si greva de lux declarata oportunist de Opozitie au fost taxate de romani“, a mai spus presedintele PDL Ilfov, Cristache Radulescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.